Český nároďák se vrací do FIFA série
zdroj: tisková zpráva

Český nároďák se vrací do FIFA série

7. 2. 2012 12:45 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Situace z FIFA 12, která se, musela obejít bez českých klubových týmů i nároďáku, se minimálně po další čtyři roky nebude opakovat. EA si totiž potřásla rukou s Fotbalovou asociací České Republiky a v následujících FIFA titulech tak budeme ovládat ty naše šikovné chlapce pod reálnými jmény a navlečené do replik skutečných dresů.

ilustrační foto. Zdroj: Profimedia.cz

V roce, kdy bude český národní tým bojovat na Mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině, má tato dohoda s FAČR obzvlášť hmatatelný význam. Až si totiž budeme všichni v teple domova přehrávat účast našich fotbalistů na ME (buď jako připomínku jejich skvělého tažení, nebo naopak jako nápravu jejich fiaska), tak celkový zážitek bude mít jinou atmosféru s reálnými jmény a obličeji, než s bandou anonymních čutálistů. Podobně asi uvažovali i lidé z FAČR i EA a byli proto ke vzájemné dohodě svolní, na rozdíl od minulého roku. Výhra je to každopádně pro obě strany (a nejvíc pro hráče), jak naznačují i vyjádření z tiskové zprávy.

“Přítomnost celého národního týmu s autentickými dresy a hráči v populární sérii FIFA je velkou výhrou pro fanoušky českého fotbalu,“ řekl Miroslav Pelta, prezident Fotbalové asociace České republiky. “Česká reprezentace do nejpopulárnější fotbalové videohry bezpochyby patří. Její návrat do série FIFA udělá radost nejen stávajícím fanouškům národního týmu, ale jistě přitáhne i pozornost mnoha nových.“

“Jsme nadšeni, že můžeme český národní tým a jeho hvězdy přivítat zpět v sérii FIFA,“ řekl Matt Bilbey, viceprezident a generální ředitel fotbalové skupiny EA SPORTS. “Všem hráčům FIFA, kteří podporují a milují český fotbal, se ještě více rozšíří autentický zážitek, který série FIFA nabízí.“

Zástupci EA i FAČR tedy viditelně září nadšením a lze jenom doufat, že nezůstane jenom u národního týmu, ale povedou se i ligové kluby, nebo alespoň část z nich. V tomto ohledu však zatím můžeme jenom doufat a čekat na nějaké konkrétné informace.

Pokud svět nezmrzne a peklo neshoří v plamenech, tak FIFA 13 vyjde letos na podzim jako obvykle. Na konci tohoto měsíce se ale na trhu objeví FIFA Football (v té ještě český nároďák nebude), což je adaptace FIFA 12 pro handheld PS Vita. No a počítáme i s tím, že EA ještě stihne vydat speciální titul u příležitosti výše zmíněného Mistovství Evropy, které se koná v červnu a červenci tohoto roku.

Nejnovější články