Čína zvažuje zrušení zákona zakazujícího konzole
zdroj: tisková zpráva

Čína zvažuje zrušení zákona zakazujícího konzole

28. 1. 2013 12:35 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

To, že Čína patří mezi rychle rostoucí giganty herního průmyslu a čínští hráči mají ve svých peněženkách spoustu financí, které do hraní neváhají nacpat, není žádným tajemstvím.

Jenže momentálně to platí jen pro PC hraní, protože vláda před třinácti lety v Číně zakázala prodej, import a výrobu herních konzolí. Důvodem byla snaha ochránit mladou generaci před neblahým vlivem na její fyzický i duševní vývoj.


Jenže Čína dnes už vesele hraje na PC bez ohledu na věk a v rámci konzolového hraní je jasné, že tady unikají spousty peněz státu a domácím i zahraničním investorům i distributorům. Anonymní zdroj z ministerstva kultury nyní prohlásil následující: „Přehodnocujeme svůj přístup, vytvořili jsme několik průzkumů a diskutujeme s ostatními ministerstvy ohledně možnosti otevření se konzolovému trhu“.

Diskuse s dalšími ministerstvy je nutná, protože o zákazu jich rozhodlo sedm a na jeho případném zrušení se jich musí opět shodnout sedm. Nejvíce tyto novinky logicky zajímají Sony, pro níž by mohlo jít o spásnou změnu v poněkud rozhárané situaci. Netknutý trh, to je prostě obrovský potenciál a Sony to má tak říkajíc za rohem. K reálnému zrušení je asi samozřejmě daleko, ale pokud by se tato možnost objevila, šlo by o nemalou událost v herním byznysu.

Nejnovější články