CoD Elite vydělá dle analytiků 50 milionů ročně
zdroj: tisková zpráva

CoD Elite vydělá dle analytiků 50 milionů ročně

6. 9. 2011 16:43 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

A než se zeptáte, ta částka je v dolarech.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva O komunitní platformě Call of Duty Elite už se toho napsalo a namluvilo dost, nicméně klíčové jsou informace o ceně a obsahu, které se nedávno objevily (tak si je připomeňte v našem článku). Investiční firma Wedbush Securities vydala zprávu, dle níž očekává, že Elite bude mít úspěch a jen za první rok vydělá kolem padesáti milionů dolarů.

Přehnané? Možná ani ne. Analytici mají pravdu v prvním závěru – koupě ročního předplatného je bez diskusí samozřejmostí pro všechny hardcore příznivce série, kteří by si stejně koupili všechna DLC, protože takto dostanou i silný bonusový obsah za stejnou cenu. „Očekáváme, že koncem roku bude mít Elite přibližně milion uživatelů“, jasně deklaruje zpráva. Proč?

Podle analýzy velmi dobře zafunguje sociální aspekt. „Call of Duty propojení může být zesíleno tím, že pokud si hráčův kamarád zakoupí prémiový Elite obsah a získá přístup k prémiovým mapám, ten první hráč bude, ať už podvědomě nebo faktem, že kamarád má víc, lákán k tomu, aby si také pořídil prémiový obsah“. Upřímně, tahle úvaha je velmi logická a bude zřejmě pravdivá. Funguje zde navíc skvěle fakt, že část Elite je zdarma... o to lépe se k prémiovému obsahu, jehož nebude málo, láká.

Zpráva dále uvádí, že koncem roku 2012 by služba mohla mít 3 miliony uživatelů a o rok později dokonce 5 milionů. Právě kvůli růstu komunity Wedbush Securities nepředpokládají zdražení služby, protože potřebuje získat na rozvoji a síle. Stejně tak ovšem očekávají, že konkurenční Battlelog od Electronic Arts, který je zatím zadarmo, také časem nevyhnutelně sáhne k zpoplatnění prémiového obsahu za přibližně stejnou cenu.

Nejnovější články