Conan Exiles se za první týden prodalo 320 000 kusů - tvůrci spouští podporu modů
zdroj: tisková zpráva

Conan Exiles se za první týden prodalo 320 000 kusů - tvůrci spouští podporu modů

11. 2. 2017 15:07 | Byznys | autor: Adam Homola |

Conan je hit. Zatímco na filmovém plátně ho asi jen tak neuvidíme, byť The Legend of Conan je pořád ve vzduchu, herní formát slavnému barbarovi očividně sluší. Early access verze Conan Exiles se za první týden prodalo 320 000 kusů, čímž se vysvětlují nedávné problémy se servery, které by měly být v tuto chvíli zažehnány.

Přes 300 tisíc prodaných kusů během jednoho týdne je jasným impulsem pro vývojáře ze studia Funcom, že něco dělají dobře. Dosažením zmíněných prodejů se navíc zaplatily náklady na vývoj, což by jim mohlo dodat na klidu a chuti k rychlejšímu vývoji slíbených prvků.

Obsahu se však hráči dočkají nejen od tvůrců z Funcomu, ale také od hráčů. Vývojáři totiž oznámili uvolnění devkitu a tím pádem otevření hry moderům. Conan Exiles podporuje Steam Workshop, takže si stačí stáhnout Unreal Engine 4 a pustit se do díla. Dle slov tvůrců z Funcomu můžete na Workshopu vydávat prakticky cokoliv - od drobných úprav až po totální konverze hry.

zdroj: Archiv

Zmíněné problémy se servery už prý tvůrci vyřešili a dodávají, že vedle oficiálních serverů můžete sáhnout také po jednom z více jako dvanácti tisíc serverů soukromých.

V nadcházejících dnech, týdnech a měsících (a nejspíš i letech?) se každopádně dočkáme, jak oprav bugů, úprav balancu a stability hry, tak samozřejmě i nového obsahu. Ten budou vývojáři ukazovat už za pár týdnů vybraným novinářům na GDC a následně také hráčům na akci PAX East.

Nejnovější články