Další Assassin's Creed přijde s jiným obdobím i hrdinou
zdroj: tisková zpráva

Další Assassin's Creed přijde s jiným obdobím i hrdinou

7. 2. 2013 20:07 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Stejně jako valná většina ostatních videoherních firem v posledních dnech nyní zveřejnil i Ubisoft výsledky svého hospodaření za období říjen – prosinec 2012, a přestože meziroční nárůst tržeb o 23 % na částku 802 milionů euro je jistě hezký, mnohem zajímavější jsou informace, které zveřejnění všech těch čísel doprovází. Informace, které nás nejenom informují o prodejích herních titulů, ale i o jejich budoucnosti, která se zhusta od dosažených prodejů odvíjí.

V případě Ubisoftu nás zajímá hlavně to, jak si vedly tituly Assassin’s Creed III, potažmo Far Cry 3, a co od těchto značek lze čekat. Když to shrnu lakonicky a stručně, tak si obě hry vedly skvěle a lze čekat další díly. Ono se to však dá krapet rozvést…

Far Cry 3 se na všech třech platformách dohromady prodalo přes 4,5 milionů kopií, což podle šéfa Ubisoftu Yvese Guillemota vrací tuhle značku mezi hlavní pilíře portfolia Ubisoftu. Na to konto také Guillemot prohlásil, že na další Far Cry hru lidé rozhodně nebudou čekat tak dlouho, jako na trojku. Připomeňme, že dvojka vyšla v roce 2008, takže se čekalo čtyři roky.

No a pak je tu Assassin’s Creed III, kterého se doposud prodalo (nebo spíš navezlo do obchodů) 12 milionů kopií, což je za dané období od vydání 70% nárůst oproti prodejům AC: Revelations. S takovými čísly vás ani nesmí napadnout, že by Ubisoft nehodlal vydat další díl. Ten vyjde dle Guillemota ve fiskálním roce 2014 (1. duben 2013 – 31. březen 2014), nejspíše však hned letos na podzim.

Šéf Ubisoftu nezacházel příliš do detailů, ale potvrdil, že další AC hra se bude odehrávat v jiném časovém období a nabídne jiného hrdinu, než trojka. Což třeba já kvituji s povděkem, ještě ale musím doufat, že další díl nebude tak dokopaný koncepčně. No, ale to už vám tlačit do hlav nebudu, každý na to má svůj názor. S tímto potvrzením se však můžeme všichni začít bavit, v jaké době se další Assassin bude odehrávat. Volám po carském Rusku, opět. Co vy?

Nejnovější články