DICE: „Battlefield nikdy nebude každoroční sérií“
zdroj: tisková zpráva

DICE: „Battlefield nikdy nebude každoroční sérií“

3. 8. 2011 17:36 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Názor Patricka Bacha z DICE na problematiku každoročního vydávání nového dílu v rámci...

Názor Patricka Bacha z DICE na problematiku každoročního vydávání nového dílu v rámci úspěšné série je jasný: „Ne. V EA by nás nikdy nenutili k tomu, abychom vydávali každý rok novou hru. Myslím, že by to rozředilo kvalitu série a nakonec by to samotnou značku zabilo“. Víme, kam tím Bach míří (přestřelky a rýpance větší či menší míry mezi Battlefield 3 a Modern Warfare 3 jsou skoro na denním pořádku), ale nic to nemění na faktu, že má do jisté míry pravdu.

„My prostě potřebujeme čas, abychom mohli vytvořit hru, kterou bude spotřebitel opravdu mít rád. Pokud bychom příští rok měli vydat další velký Battlefield, znamenalo by to, že bychom neměli ani celý ten rok na přípravu a museli bychom kontaktovat jiné studio, které by udělalo část práce. A to už by prostě nebyla záruka kvality od DICE“. Bach vidí prostor pro oživení zájmu fanoušků a dodávání nového obsahu skrze rozšíření. O tom a o přístupu do bety si ale už přečtěte uvnitř článku.

„S Battlefield: Bad Company 2 jsme zjistili, že když strávíte dostatek času na tvorbě rozšíření, jako byl třeba Vietnam, výsledkem byl dostatek obsahu, který hře fouknul čerstvý vítr do plachet. Nejsou to jen map packy, ale i zbraně, vozidla, to vše může hru oživit. Podle mého je to mnohem vhodnější způsob, jak rozšířit herní zážitky. Není to nová hra, je to změna té původní a myslím, že lepší chování vůči značce, než když se z ní snažíte vyždímat poslední halíř“.

Bach má zajisté pravdu v tom, že roční cyklus je dlouhodobě neudržitelný, pokud se nemá projevit na kvalitě výsledného produktu. Na druhou stranu, ani expanze a DLC DICE nebudou zdarma a budou profitabilní. Je to pořád o tom halíři, nicméně jde o to, jak se k tomu ten který vývojář postaví. Zvláště FPS je v tomto specifický žánr, protože se málokdy může opřít o silný příběh, který drží hráče i přes opakující se obsah. Zde je třeba inovovat a přicházet s novými principy.

Jaký přístup preferujete vy? Každoroční vydávání nepříliš odlišných titulů, které (většinou) zaručující podobnou kvalitu, nebo upřednostňujete mezi jednotlivými díly delší rozestupy, které tvrcům umožňují měnit a upravovat hratelnost či herní systémy?

A co se týče bety Battlefield 3. Kromě majitelů limitované edice Medal of Honor je tu další způsob, jak se do ní dostat. Stačí mít předobjednávku skrze systém digitální distribuce Electronic Arts Origin. Zřejmě budou ale i další cesty, jak se do zářijového betatestu dostat.

Na Shop.Games.cz si až do vydání hry můžete předobjednat limitovanou edici Battlefield 3 pro PC (999 Kč), Xbox 360 (1399 Kč) nebo PlayStation 3 (1399 Kč). Limitovaná edice obsahuje navíc zdarma obsahový in-game balíček Battlefield 3 Back to Karkand se čtyřmi mapami z Battlefield 2. V edici jsou i další bonusy v podobě zbraní, psích známek apod.

Nejnovější články