Distribuci her od Electronic Arts v ČR a SR zajistí nově ABC Data
zdroj: tisková zpráva

Distribuci her od Electronic Arts v ČR a SR zajistí nově ABC Data

14. 4. 2014 19:19 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Dlouholeté aktivní působení Electronic Arts v ČR na konci března skončilo. V souvislosti s centralizací činnosti EA v jednotlivých regionech došlo k ukončení činnosti lokální pobočky v Praze, přesunu většiny lokálních aktivit do Polska a k uzavření distribuční smlouvy pro ČR, SR a Maďarsko se společností ABC Data.

ABC Data je již několik let distributorem her společnosti Activision Blizzard a na konto aktuální dohody s EA bude v ČR, na Slovensku a v Maďarsku odpovědná za distribuci všech minulých, stávajících a budoucích her od EA.

„Uzavření smlouvy s Electronic Arts je dalším důležitým krokem pro naši společnost, naše portfolio nyní zahrnuje nejpopulárnější značky a tituly, které ocení fanoušci elektronické zábavy na celém světě,“ uvádí tisková zpráva, která už ovšem neuvádí, jak a jestli vůbec přesun distribuce pod křídla ABC Data pocítí nějak konkrétně hráči.

Jak to bude nadále s lokalizacemi her od EA, případně jestli se to projeví na cenách EA her u nás už tisková zpráva neuvádí. Pouze naznačuje, když praví: „Podepsaná smlouva také dokazuje odhodlání Electronic Arts zajistit kontinuitu komunikace a nabídky pro spotřebitele v regionu.“

Kdybychom chtěli na věc nahlížet optimisticky, mohli bychom si z uvedené věty odvodit, že hráč zrušení pobočky v ČR přímo nijak nepocítí a vše bude stejné jako doposud. Abychom ale měli jistotu, vyslali jsme otázky přímo na zástupce ABC Data a EA, aby se k dopadu kontraktu mezi oběma firmami na hráče konkrétně vyjádřili.

Šance, že se ale EA a ABC pokouší v oblasti služeb pro hráče zachovat kontinuitu, naznačuje, že za herní byznys ABC v ČR, SR a Maďarsku je nově odpovědný Jan Horáček, donedávna obchodní ředitel tuzemské pobočky EA. Tisková zpráva to neuvádí, ale z EA do ABC přešel i náš bývalý kolega z Levelu a OPSM Farid Starman.

Nejnovější články