EA láká indie vývojáře na Origin na bezplatnou distribuci
zdroj: tisková zpráva

EA láká indie vývojáře na Origin na bezplatnou distribuci

19. 5. 2012 15:50 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Velmi chytře se EA snaží zachytit vlající cíp popularity Kickstarteru i dalších crowdfundingových projektů, aby se mohla svést skoro zadarmo. EA umožní tvůrcům hráči zafinancovaných projektů, aby své hotové tituly vydali přes distribuční kanál Origin, aniž by prvních 90 dní museli platit jakékoli distribuční poplatky. Za první tři měsíce na Originu tak půjdou peníze z prodeje komplet do kapsy přímo vývojářům, což je sympatická a užitečná nabídka bez ohledu na fakt, že hlavní motivací EA k tomuto kroku je přilákat na Origin indie hry a rozšířit tím nabídku prodávaných titulů.

Pokud tvůrci nezávislých, hráči zafinancovaných her, této nabídky EA využijí, a skutečně nemají důvod, proč by nechtěli výhodně oslovit okolo 12 milionů registrovaných uživatelů Originu, bude to výhra pro obě strany – vývojáře i EA. Atraktivitu této nabídky ostatně potvrdila i dvojice vývojářů, kteří aktuálně uspěli se svými Kickstarterovými kampaněmi.

Brian Fargo, který na Kickstarteru vybral na Wasteland 2 skoro 3 miliony dolarů, označil nabídku EA za „ekonomický bonus pro malé vývojáře“ a prohlásil, že se jeho tým inXile těší, až Wasteland 2 předloží uživatelům Originu.

Jane Jensenová pak za své studio Pinkerton Road, kterému na financování adventury Moebius zbývá na Kickstarteru ještě 14 dní a už nyní byla požadovaná částka překonána, komentovala záměr EA slovy: „Hráči financované projekty připomínají hráčská ocenění – je to pro ně způsob, jak vyjádřit, co chtějí hrát a kupovat. Hezky se tedy dívá na to, jak si i velice vydavatelé typu EA tohle uvědomují a otvírají takovým hrám své distribuční kanály.“ Co dodat, má pravdu holka...

 

Nejnovější články