EA otevírá nové studio DICE a chystá Frostbite pro mobily
zdroj: tisková zpráva

EA otevírá nové studio DICE a chystá Frostbite pro mobily

15. 5. 2013 15:33 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

V Electronic Arts mají napilno. Poté, co společnost dosáhla možná zásadní smlouvy s Disneym na výrobu her ze světa Star Wars, se kolečka společnosti otáčí stále rychleji a důkazem toho je trojice dnešních novinek. Jak už víme, jedním z prvních tří studií, která budou pracovat na Star Wars, bude DICE. To se nyní pochlubilo na Twitteru (a následně to potvrdil Wall Street Journal), že otevírá novou pobočku v Los Angeles.

Generální manažer Karl-Magnus Troedsson potvrdil, že jde o následek smlouvy EA s Disneym a zároveň i podtrhnutí úspěchu Battlefieldu. Od otevření pobočky v LA si DICE slibuje přilákání nových pracovníků, ostatně, pokud byste se zde nacházeli, tady jsou požadované pozice a zkušenosti. Do konce roku by tak DICE rádo získalo dalších šedesát lidí. Vzhledem k atraktivitě možnosti pracovat na nové hře ze Star Wars nebude tak těžké zájemce přesvědčit.

Mezi hlavní trumfy DICE a EA ovšem patří i Frostbite engine jehož „trojka“ bude pohánět Battlefield 4, a která představuje budoucnost pro alespoň část připravovaných her. Nyní byla spuštěna oficiální stránka celého enginu, kde si můžete přečíst něco o jeho historii a hlavně, kde můžete najít i další nové informace.

Tou momentálně aktuální je práce na projektu Frostbite Go, což je, nebo spíše bude, speciální verze enginu, která bude použitelná pro hlavní mobilní platformy, tedy s největší pravděpodobností iOS a Android. Ostatně, třeba část z hledaných pozic pro zmiňovanou novou pobočku DICE se týká i mobilního hraní. Uvidíme tedy, co všechno vzejde jak z nového studia DICE, tak mobilního Frostbite.

Nejnovější články