EA si chválí digitální prodeje, tvoří tři čtvrtiny tržeb
zdroj: tisková zpráva

EA si chválí digitální prodeje, tvoří tři čtvrtiny tržeb

24. 7. 2013 13:34 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

S velmi zajímavými čísly přišlo Electronic Arts za první čtvrtletí fiskálního trhu. Ukázalo se, že ve čtvrtletí, kdy firma neměla žádné velké nové tituly, táhne její tržby digitální prodej od her po DLC až po free-to-play položky. Míra dominance digitálního prodeje je taková, že dosáhla 76 procent z celkových tržeb firmy za dané období.

Frank Gibeau, který je v čele EA, si to pochvaluje: „Už nejde o žádný experiment, tohle je naprosté odevzdání se myšlence digitální distribuce. Spálili jsme lodě a vydali se do vnitrozemí. Byznys se vydal digitální cestou. Mobily. Asie. Velká část obchodů leží v Asii. Znamená to ale, že skončil prodej pevných nosičů? Ne".

Za hlavní prodejní taháky v daném čtvrtletí sloužily mobilní hry obecně, ale též Battlefield 3 a samozřejmě FIFA 13 – ta navýšila prodeje digitálního obsahu oproti FIFA 12 o 92 procent. Na asijském trhu bodovala FIFA Online 3 a Real Racing 3.

To vše samozřejmě podtrhuje i úspěch Originu, který dosáhl 50 milionů instalací včetně 22 milionů instalací na mobilní platformy. Co se týče hrubých čísel, v meziročním porovnání digitální distribuce jasně vzrostla z 342 milionů dolarů na 482 milionů. Celkové zisky ročně poklesly o 6 milionů z 955 na 949 milionů, což asi moc lidí netrýzní vzhledem k tomu, že vlastně EA jelo na „volnoběh“ bez nějakých trháků a cíl stanovený za Johna Riccitiella, tedy důraz na digitální distribuci, vychází.

Nejnovější články