EA už nevěří 3D, zaměří se jiným směrem
zdroj: tisková zpráva

EA už nevěří 3D, zaměří se jiným směrem

29. 7. 2011 15:37 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Co se týče 3D hraní a jeho (ne)úspěchů, John Riccitiello si nebere žádné servítky a na rovinu říká, že Electronic Arts na investici do této části herního spektra prodělala.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva „Upřímně, na 3D hraní jsme toho moc nevydělali. A neviděli jsme ani nějaký velký úspěch domácího 3D v podobě televizí, alespoň zatím ne. A my tu nejsme proto, abychom trh řídili, my jen reagujeme na poptávku zákazníků“.

Prohlášení přišlo jen chvíli poté, co Nintendo oznámilo, že se 3DS neprodává tak, jak se očekávalo a dojde ke snížení jeho ceny. Podle Riccitiella jsou 3D hry skvělým zážitkem na 2D displayích a o ten zážitek jde především. Víceméně všichni ti, kteří se od začátku tvářili ke kauze 3D skepticky, jako by dostali potvrzení, že jejich tázavě pozdvižená obočí byla na místě. A co hodlá dělat EA?

Riccitiello víceméně potvrzuje, že se společnost hodlá zaměřit jiným směrem. „Momentálně vidíme větší potenciál růstu v jiných technologických odvětvích – online a sociální služby. Tady vidíme skutečně vysokou návratnost, která kontrastuje s nízkou v oblasti 3D. Takže přesouváme naše zdroje k novým inovačním technologiím, které rostou rychleji“. Neslyšeli jsme tohle už dnes, ale od někoho jiného? Zdá se tedy, že trendy jsou nastaveny jasně.

Nejnovější články