Epic Games rozdává grantové peníze klasickým titulům, VR hrám i filmu o stromu
zdroj: tisková zpráva

Epic Games rozdává grantové peníze klasickým titulům, VR hrám i filmu o stromu

29. 5. 2017 18:50 | Byznys | autor: Václav Pecháček |

Firma Epic Games, známá například díky sérii Gears of War nebo svému enginu Unreal, pravidelně rozdává peníze nadějným vývojářům či jiným tvůrcům v rámci své iniciativy Unreal Dev Grants. Věnované částky od 5 do 50 tisíc dolarů, kterými si v Epic nekupují žádný podíl na daném projektu, nýbrž odměňují „cenný příspěvek komunitě Unreal Engine“, si i v nejnovějším kole našly zajímavé příjemce. Celkem bylo rozdáno přes čtvrt milionu dolarů.

Jedním z podpořených projektů je hororová adventura Albino Lullaby, jejíž první epizodu jsme na Games recenzovali v roce 2015. Brzy se ovšem chystá epizoda druhá. Snad se jí podaří překonat svou předchůdkyni, jejíž potenciál zabrzdil nepovedený soubojový systémem.

Ne všechna ocenění zamířila k tradičním počítačovým titulům. Například Be:Brave je mobilní RPG na iOS a Android, kde se hráč vydává na cestu hradem Camelot, a vypadá velice pěkně – zvlášť v loňském traileru se srdceryvným zpěvem.

zdroj: Vlastní

Peněz se dočkali i vývojáři pracující na hrách pro virtuální realitu, a rovnou tu máme dvě čistokrevná RPG. První z nich se jmenuje Raiders of Erda a chlubí se promakaným bojovým systémem, v němž se řádně poperete s kostlivci a podobnou verbeží. The Soulkeeper VR se brzy chystá na Steamu do předběžného přístupu a nabídne temný příběh, který zažijete z perspektivy několika zajímavých postav.

Z neherních projektů uspěl například VR film Tree nebo novozélandská společnost realityvirtual.co, která se zabývá například natáčením pomocí dronů a dalšími technikami, co mají něco společné s virtuální realitou. Na své si ale přišlo i studio gameDNA zodpovědné za analytické a reklamní pluginy pro Unreal Engine.

Kompletní seznam obdarovaných najdete zde. Kdybyste snad měli zájem o kousek z pětimilionového fondu a splňujete podmínky – tedy pracujete s Unreal Enginem v jakékoli podobě, klidně i jako student nebo učitel – pak se přihlaste na oficiálních stránkách programu.

Nejnovější články