Epic otevírá Impossible Studios, pohrobka tvůrců Amaluru
zdroj: tisková zpráva

Epic otevírá Impossible Studios, pohrobka tvůrců Amaluru

9. 8. 2012 17:51 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Možná je to příběh s dobrým koncem a nebo alespoň momentálním průběhem.

Když definitivně padlo 38 Studios, tvůrci Kingdom of Amalur: Reckoning (viz třeba Petrův článek), zdálo se, že se nad sympatickými vývojáři zavře voda. Což platilo i o části, která tvořila Big Huge Games, které „osmatřicítky“ přebraly od THQ a kteří mají na kontě třeba povedenou strategii Rise of Nations.


Posléze se ale některých přeživších z potopené bárky s číslem 38 ujali v Epic Games a nyní mohou slavnostně ohlásit založení Impossible Studios, kde se nalézá velká část právě Big Huge Games. „Jsme velice rádi, že jsme pomohli udržet tento skvělý tým pohromadě a jsme šťastní, že k nám patří“, říká prezident Epic Games, Michael Capps.

Podle něj jde o ideální řešení, protože dostal celý tým „superhvězd“, který bude mít k dispozici technologii Epicu, jeho značky a samozřejmě také zdroje. Domov našlo Impossible Studios v marylandském Hunt Valley a do čela se postaví Sean Dunn. Právě zde pak bude tým spolupracovat s jiným týmem Epicu, ChAIR, na tvorbě další hry z řady dotykových řežeb Infinity Blade: Dungeons, která by měla vyjít na iOS ještě letos. Dá se ale čekat, že jen u her pro iPhone a iPad (byť jsou Infinity Blade vynikajícími hrami) studio asi nezůstane.

Nejnovější články