Funcom ukořistil práva na Howardovo dílo, plánuje spoustu dalších her s Conanem
zdroj: tisková zpráva

Funcom ukořistil práva na Howardovo dílo, plánuje spoustu dalších her s Conanem

19. 12. 2017 14:57 | Byznys | autor: Václav Pecháček |

Barbar Conan je příšerně starý. Nemyslím tím věk postavy v univerzu – Cimmeřan pro mě vždycky bude mladík se svaly gorily a mrštností pantera. Jde mi o to, že jeho první povídka vyšla už v pradávném roce 1932. Taková kulturní stálice si zaslouží patřičnou přítomnost i v herním průmyslu, a přesně o to snad se postará Funcom, studio za survivalem Conan Exiles. To získalo veškerá práva na interaktivní ztvárnění díla Roberta E. Howarda a hodlá se postarat o to, aby se v dohledné době na trhu objevilo mnoho dalších barbarských her.

Ti z vás, kdo zbystřili u formulace „dílo Roberta E. Howarda“, dobře udělali. Pod značku Heroic Signatures, kterou Funcom založil spolu s Cabinet Group LLC vlastnící veškerá další práva mimo těch interaktivních, totiž spadá i puritánský zabiják Solomon Kane, Mutant Chronicles nebo Bran Mak Morn. Funcom to všechno hodlá licencovat jiným vývojářům i vydavatelům a zařídit, že se dočkáme přílivu her inspirovaných tatínkem žánru sword and sorcery.

První na řadě je další hra z univerza barbara Conana, kterou má na triku zatím nespecifikované studio. Funcom bude titul vydávat, přičemž oficiálního oznámení bychom se měli dočkat někdy během příštího roku. Ale slovy ředitele Funcomu Ruie Casaise, tahle „opravdová truhla pokladů plná neuvěřitelných světů“ určitě přiláká i další zájemce.

zdroj: Vlastní

Zatímco projekt Heroic Signatures je teprve v plenkách, Conan Exiles je už brzo vymění za bederní roušku. Po více než roce v předběžném přístupu konečně vyjde plná verze, a to 8. května 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Já se však upínám spíš k oné dosud tajemné novince, protože bych si moc přál nějakou poctivou příběhovou záležitost, ideálně třeba s dialogovými volbami a dalšími RPG vychytávkami. Ale radši si prozatím nebudu dělat žádné velké naděje.

Nejnovější články