God of War nepřestává vládnout: za první měsíc prodal přes 5 milionů kusů
zdroj: tisková zpráva

God of War nepřestává vládnout: za první měsíc prodal přes 5 milionů kusů

25. 5. 2018 17:50 | Byznys | autor: Adam Homola |

Kratos si svůj nový trůn oblíbil a nechce na něj jen tak někoho pustit. God of War totiž nepřestává vládnout. Hra je i měsíc po vydání stále na prvních místech prodejních žebříčků a sama Sony se teď pochlubila novým úctyhodným číslem: 5 milionů kusů. Tolik se hry prodalo za pouhý měsíc.

Navíc nejde o leckdy udávaný údaj prodaných kusů do obchodů, ale o kusy prodané přímo koncovým zákazníkům, tedy hráčům. Z God of War se tak bez problémů stala nejrychleji prodávaná exkluzivita pro PlayStation 4.

Jen pro přirovnání: Uncharted 4 zvládl prodat 2,7 milionu kusů za týden, Horizon Zero Dawn 2,6 miliinu kusů za dva týdny. God of War má skvěle nakročeno směrem k celkově nejprodávanějším PS4 exkluzivitám od Sony, kde teď na vrcholu trůní Uncharted společně s Horizon Zero Dawn.

Pro Sony tak jde o neskutečnou trefu do černého a skvělý příklad povedeného oživení staré a poněkud vyčpělé série. Ta se i přes řadu navzájem podobných dílů a popravdě už trochu ohraný herní koncept dokázala adaptovat na moderní trendy a vytřít všem nevěřícím Tomášům zrak.

Pět milionů kusů za měsíc je obzvláště obdivuhodné, když si uvědomíme, že jde o čistě singleplayerovou hru, dostupnou na jediné platformě, a s ratingem 18+. Poslední hra série (Ascension), když nepočítáme remastery a kolekce, vyšla navíc v roce 2013, na minulou generaci konzolí a žádný velký poprask nezpůsobila.

Sony v exkluzivitách nijak nepolevuje: zrovna dnes vychází velice povedená adventura Detroit: Become Human (recenze) a v září se dostaví zatím pořád dobře vypadající Spider-Man.

zdroj: Sony

Nejnovější články