Google odhalí na GDC 2019 cosi velkého a bude u toho Jade Raymond
zdroj: tisková zpráva

Google odhalí na GDC 2019 cosi velkého a bude u toho Jade Raymond

13. 3. 2019 11:04 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Letošní Game Developers Conference v San Franciscu se blíží, konat se bude už za týden, takže je nejvyšší čas, aby technologické firmy i vývojáři začali zlehka napovídat svá nadcházející oznámení. Jednou z vlaštovek je video, které na svém oficiálním Twitteru uveřejnil Google s komentářem, že na konferenci odhalí svou verzi vize budoucnosti hraní. Internet okamžitě zahltily spekulace, čeho by se oznámení mohlo týkat.

Favorizovanou teorií je ta, že Google chystá vlastní službu se streamovaným hraním. Jejich Project Stream procházel v nedávné době poměrně intenzivním testováním nejen skrz Assassin's Creed Odyssey, takže se nabízí možnost, že bude přinejmenším součástí napovězeného oznámení.

Nedávný patent zase napovídá tomu, že by Google mohl připravovat také svůj vlastní gamepad. Nebylo by to poprvé, co firma přišla s vlastním hardwarem. S mobilními telefony Nexus to sice úplně nevyšlo, ale Pixelům se podle všeho daří dobře.

Vlastní konzole, streamovací služba, platforma pro mobilní hraní, anebo něco úplně jiného? V této chvíli víme jistě jen to, že se na prezentaci objeví herní veteránka Jade Raymond a že v Googlu něčemu dělá viceprezidentku. S jejími zkušenostmi z herní branže to dává smysl – léta pracovala v Ubisoftu na sérii Assassin’s Creed, na Splinter Cell: Blacklist a na Watch Dogs. Před čtyřmi lety odešla do Electronic Arts, kde šéfovala montrealskému studiu Motive a neoznámenému Star Wars projektu, spolupráci ovšem ukončila loni v říjnu.

Že by se Google v budoucnu vrhnul na tvorbu vlastních her? Těžko říct. Jeho keynote si můžete naladit příští týden v úterý 19. března v 18 hodin našeho času.

Nejnovější články