Harmonix v rukou investiční firmy
zdroj: tisková zpráva

Harmonix v rukou investiční firmy

25. 12. 2010 13:12 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Novým majitele studia Harmonix, které má na triku populární série Guitar Hero, Rock Band, Dance Central a další, je investiční firma Columbus Nova, která známé studio koupila za blíže neurčenou sumu od mediálního obra Viacom.

Končí tím období spekulací, které zájem o koupi Harmonixu přisuzovaly společnostem Activision i Electronic Arts, jejichž zástupci se během uplynulého měsíce několikrát vyjadřovali na téma hudebních her - jestli tento specifický herní žánr už má svá nejlepší léta za sebou, nebo jen čeká na restart. Zájem o hudební hry totiž v posledním roce rapidně klesl, důvody jsme rozebírali ve starším článku.

Z Harmonixu se pod křídly Columbus Nova stala samostatná firma, což pro studio znamená návrat k nezávislosti, v níž operovalo až do roku 2006, než dobrovolně přešlo právě pod křídla Viacomu. Jak už bylo dříve naznačeno, nebudou mít tyto události vliv na žádnou z dříve vydaných her od Harmonixu:

„Jsme rádi za to, že je z nás znovu nezávislé studio v soukromém vlastnictví. Co to ale znamená pro vás? Naše hry budeme i nadále podporovat, DLC plán pro Rock Band bude pokračovat bez přerušení a navíc pracujeme na několika neoznámených projektech, ze kterých podle nás budete nadšeni,“ napsal mluvčí Harmonixu John Drake na oficiálním fóru.

 

Nejnovější články