Herní průmysl kraluje v Británii zábavnímu sektoru
zdroj: tisková zpráva

Herní průmysl kraluje v Británii zábavnímu sektoru

27. 3. 2012 16:35 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Až vám zase někdo bude chtít tvrdit, jak je hraní her okrajová věc, je zábavou pro sociálně vyděděné outsidery a vlastně není nijak užitečná, chvíli hluboce dýchejte a pak mu vysvětlete, že jde o prudce expandující a velmi výdělečné průmyslové odvětví.

A až vám nebude věřit, odkažte jej k tomuto průzkumu.


Dle něj se totiž ve Velké Británii vyšvihl herní průmysl na první místo ze zábavního průmyslu v oblasti tržeb za rok 2011. Takže se dostal jak před hudbu, tak před filmy. Hry totiž utržily 1,93 miliardy liber, video 1,8 miliardy a hudba 1,06 miliardy. Pokud se blíže podíváme na rozdělení mezi prodej pevných nosičů a digitální distribuci, dostaneme taktéž zajímavá čísla.

504 milionů liber pro hry, 333 milionů pro hudbu a jen 98 milionů pro filmy. Pravdou je, že filmy ale momentálně zažívají renesanci v prodejích obecně, takže příští rok teoreticky mohou být první zase ony. Nicméně to, že hry jsou prostě významným hráčem, už jim nikdo neodpáře.

„Tohle jsou dramatické časy pro zábavní trh. Pro hry je tohle historický milník ve vývoji tohoto průmyslu, dostaly se před video. A to bylo dlouhodobě největším zábavním sektorem“, vysvětluje Kim Bayley z Entertainment Retailers Association.

Nejnovější články