Hry od EA budou nadále vycházet v češtině a za stejnou cenu
zdroj: tisková zpráva

Hry od EA budou nadále vycházet v češtině a za stejnou cenu

16. 4. 2014 18:35 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Uzavření pobočky EA v České Republice na konci března by se za normálních okolností nemělo hráčů v rolích zákazníků nijak dotknout. Distribuci her obstará nově společnost ABC Data (viz náš článek), takže hry v obchodech k dostání budou, stejně jako doposud. Přesto však zbývá několik otázek, které pár dnů stará tisková zpráva nezodpověděla. Budou hry od EA nadále obsahovat české titulky? A co sportovní hry, lze očekávat i český dabing? Zeptali jsme se přímo ABC Data.

Na otázku, jestli budou hry od EA v ČR a SR nadále obsahovat buď české titulky (Battlefield, Sims a další), nebo i český dabing (FIFA, NHL), poskytla tisková mluvčí ABC Data kladnou odpověď. 

„Na základě dohody mezi oběma společnostmi hodláme tuto tradici (lokalizací) dodržet. EA hry jako FIFA, Battlefield nebo The Sims budou pro český trh lokalizované stejně jako tomu bylo doposud.“

Naplnil se tedy původní optimistický předpoklad. EA má zájem nabízet českým i slovenským zákazníkům stejné služby a produkty jako doposud, jen se změnila cesta, kterou se zboží k prodejcům dostane. Pokud by české lokalizace her měly skončit, půjde tedy o rozhodnutí EA a ne ABC Data. 

Řadu hráčů rovněž zajímalo, jestli změna distribuce EA her nějak ovlivní jejich ceny nebo obecnou cenovou hladinu EA her. Ani v tomto ohledu by se nemělo nic měnit. Dohoda ABC Data a EA nemá podle vyjádření žádný přímý dopad na ceny EA her. Jakékoli snížení či zvýšení ceny her od EA závisí a bude záviset na rozhodnutí EA. 

Sečteno a podtrženo, hráči by teoreticky neměli odchod EA z ČR nijak pocítit, což se s určitostí nedá říci o prodejcích a do značné míry ani herních médiích. To už jsou ale otázky, na které hráč odpověď hledat nemusí.

Nejnovější články