IGN koupila úspěšný internetový obchod Humble Bundle
zdroj: tisková zpráva

IGN koupila úspěšný internetový obchod Humble Bundle

16. 10. 2017 13:03 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Dva kamarádi dostali před sedmi lety vynikající nápad – založit službu, kde utratíte libovolnou částku za kvalitní herní tituly a ještě tím přispějete na charitu. Rodiče jim předvídali hořkou budoucnost, ale naštěstí pro všechny hráče se mýlili. Humble Bundle se každým rokem rozrůstá a rok 2017 je zatím vůbec nejvýznamnější. A to i díky spojení s mediálním gigantem IGN, který Humble Bundle za blíže nespecifikovanou částku koupil.

Podle oficiálního vyjádření se nemáme bát velkých změn. Humble Bundle si nadále zachová svou tvář, všechny své služby i zaměstnance. Důvodem spojení těchto dvou firem jsou samozřejmě peníze, ale ty nepotečou jen jedním směrem. IGN má pro Humble Bundle zajistit další zdroje, které se postarají o celkový růst společnosti. Dá se říct, že by měla být tahle akvizice prospěšná pro obě strany.

„Vybrali jsme si IGN, protože tam opravdu rozumí naší vizi, sdílejí naše nadšení do her a věří naší misi, která si dává za cíl poskytovat skvělý digitální obsah a pomáhat charitě,“ píše zakladatel Jeffrey Rosen na blogu Humble Bundle. Díky pomoci IGN se zaměstnanci v Humble Bundle mohou ještě více opřít do herních i knižních balíčků, zajistit další slevy v obchodě, dále pečovat o službu Humble Monthly a celkově vybrat ještě více peněz pro svůj byznys i na charitu.

humble bundle zdroj: tisková zpráva

Humble Bundle se za svých sedm let rozrostla hned několikrát. Zpočátku šlo jen o slubžbu nabízející občasné balíčky nezávislých her za libovolnou cenu. Jak už ale víte, ty zaznamenaly obrovský úspěch a firma začala vzkvétat. Začaly se objevovat balíčky tříáčkových her, her pro Android i pro PlayStation, a dorazil také plnohodnotný permanentní obchod Humble Store.

V roce 2015 se služba rozrostla o další pro firmu velice důležitou část – Humble Monthly. Za pouhých 12 dolarů měsíčně dostanete balíček s předem nespecifikovanými hrami (většinou víte jen o jedné nejlákavější), jejichž celková hodnota se pohybuje mezi 100 a 200 dolary. Když si předplatíte ještě tento měsíc, na jeho konci se můžete těšit na The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, Quake Champions a rozšíření pro The Elder Scrolls: Legends. Loni měla tato služba 70 tisíc aktivních předplatitelů.

Hned ze začátku roku se Humble Bundle navíc vydala cestou skutečného vydavatele a začala pomáhat nadějným autorům dostat jejich hru na trh. Krátce nato se pustila i do vlastních her, které jsou vytvářeny čistě za účelem Humble Monthly. V měsíčním balíčku tak kromě her od třetích stran naleznete vždy i jednu originální hru od Humble Bundle.

V létě se pak předplatitelé dočkali dalšího rozšíření Humble Trove (vše při zachování ceny), které jim a pouze jim umožňuje přístup k dodatečné řádce her. Ty po dobu předplatného můžete volně stahovat. V aktuálním rozrůstajícím se výběru naleznete třeba Trine, Overlord, Shadowrun Returns, Limbo a desítky dalších.

Nedaří se však jen společnosti jako takové. Díky ní, díky hrám a díky zákazníkům se k dnešnímu dni vybralo krásných 106 milionů dolarů na charitu. Tím novinky rozhodně nekončí, protože podle Rosenových slov je to teprve začátek. V blízké budoucnosti nás čekají oznámení vycházející převážně z toho, že Humble Bundle koupila IGN a hodlá do ní investovat. 

Nejnovější články