Iwata: „3DS se neprodává jak mělo, lidé ho plně nechápou“
zdroj: tisková zpráva

Iwata: „3DS se neprodává jak mělo, lidé ho plně nechápou“

27. 4. 2011 10:50 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Satoru Iwata, velký boss Nintenda, je poněkud rozčarován dosavadní prodejností handheldu 3DS, která nenaplnily očekávání.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva „Nintendo 3DS vyšlo koncem března. Prodeje v prvním týdnu byly vysoké, ale po druhém už klesly pod naše očekávání. Netýká se to navíc jen Japonska, ale i Spojených států a Evropy, za což už určitě zemětřesení nemůže. Musíme se tedy snažit zvýšit své úsilí o propagaci 3DS“.

Podle Iwaty za tím primárně stojí fakt, že si lidé neuvědomují význam a účinek 3D efektu bez brýlí. Nedostačují tradiční formy inzerce skrze média a stejně tak promo stánky v obchodech neodvádí svou práci pořádně. Lidé prý navíc neumí využívat posuvník pro úpravu hloubky efektu. „Musíme vylepšit obsah, který si mohou potenciální zákazníci užívat pasivně, jako neaktivní uživatelé. Třeba distribuce 3D videa. Na tom zapracujeme poté, co dokončíme plánovaný update hardwaru“.

Iwata navíc dodává, že současné předinstalované programy (StreetPass, Mii Plaza a další) dostatečně neuspokojují a nelákají zákazníka. „Zjistili jsme, že ne všichni uživatelé 3DS se s tím softwarem moc baví. Navíc je tu dost uživatelů, kteří o tomto softwaru vůbec neví a vlastně ani nemají šanci o něm něco bližšího zjistit“. Vypadá to tedy, že přijdou velké změny a možná budou padat hlavy. Iwatovi totiž nestačí nějaký úspěch, 3DS musí ukázat jasný úspěch.

Nejnovější články