Jak si vede PS Vita v Japonsku a s čím chce bodovat v ČR?
zdroj: tisková zpráva

Jak si vede PS Vita v Japonsku a s čím chce bodovat v ČR?

20. 12. 2011 11:06 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Zatímco do Evropy dorazí handheld PlayStation Vita až v únoru, Japonci už mají své první fronty před launchem za sebou. K zahájení prodeje PSV v zemi vycházejícího slunce došlo 17. Prosince a podle informací z magazínu Famitsu se za první dva dny v prodeji (zřejmě včetně předobjednávek) prodalo 321 407 kusů, přičemž Sony na trh dodala 700 tisíc kusů, aby uspokojila poptávku v následujících dnech a týdnech po zahájení prodeje.

Jen pro porovnání, handheldu 3DS se za první dva dny prodalo 371 326 kusů a handheldu PSP 166 074 kusů, i když to bylo jen za jeden den. PSV se tedy drží docela statečně, zejména s ohledem na fakt, že PSP a jeho následující verze se vždy vyznačovaly stabilní hladinou prodejů, potažmo i postupným nárůstem po několika letech v prodeji (sázka na větší výkon znamená delší konkurenceschopnost a pomalejší zastarání oproti DS a jiným strojům).

Jinak se zdá, že launch PSV proběhl v tradičním duchu, uživatelé brzy narazili na první problémy, třeba se zamrzáním hardwaru. Sony už se však omluvila a vydala první firmware update. Zkrátka, jako při launchi každé nové platformy. Než se začne PSV prodávat 22. února 2012 v Evropě a v ČR, tak budou tyto problémy podle všeho vyřešeny, to je naše odměna za tři měsíce čekání. Česká Sony navíc připravila ve spolupráci s vybranými prodejci předobjednávkový program, v jehož rámci můžete krom PSV získat nějaké ty bonusy navíc. Oč se jedná?

Pokud si PSV předobjednáte u Game (JRC), Electroworld, Datart, Sony Centrum, Gamehouse, Gamescape, Alzu, Xzone, Nay, Planeo, kasa.cz, CZC nebo Brloh, budete si handheld moci vyzvednout hned v den prodeje (jistota, že jej seženete tu jinak asi 100% není) a k tomu získáte balíček bonusů v podobě PSV sluchátek, PSV trička, PSV bot, PSV tašky a PSN voucheru zpřístupňující 135 Kč slevu na vybranou PSV hru z PSN, exkluzivního PSN avatara a přednostní přístup do aplikace Frobisher Says.

Zbývá dodat, že 3G varianta PSV se bude v ČR prodávat za 7490 Kč a Wi-Fi varianta za 6190 Kč. Je tedy zřejmé, že ceny nejsou pro CZ trh nijak upravovány, jde pouze o přímý přepočet z Eura na Koruny. Na Slovensku to mají jednodušší, tam ani nic přepočítávat nemusí. Další informace o PSV najdete tady.

Nejnovější články