Jednání o JoWooDu padla, firma krachuje
zdroj: tisková zpráva

Jednání o JoWooDu padla, firma krachuje

22. 4. 2011 17:48 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

JoWooD Entertainment je vydavatelská společnost, která je na světě od roku 1995 a v jejím portfoliu najdeme kousky jako Gothic II či Spellforce.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Jenže začátkem roku společnost otevřeně u Vídeňského obchodního soudu prohlásila, že je v insolvenci a začala hledat řešení skrze vstup externího investora. Nyní se ukazuje, že i přes snahu a víru asi JoWooD končí, protože se investor nenašel. Vedení se snažilo firmu udržet co nejdéle v chodu, ale už před veřejným prohlášením bylo její renomé poškozeno nejasným financováním některých projektů (na dobro pozastavené vydání datadisku ArcaniA: Gothic 4 – Fall of Setarrif).

Nad firmou se tak uzavírá příslovečná hladina. Ještě před vyhlášením insolvence se pokusila získat finance soudní pří proti bývalým společníkům z Koch Media, ale tento tah jim nevyšel. JoWooD Distribution Services vyhlásila bankrot a akcie společnosti byly zmrazeny, aby se zamezilo spekulaci s nimi. Zůstává asi jen jedna otázka, co se stane s kanadskou vydavatelskou společností DreamCatcher, jíž JoWooD v roce 2006 získal a která představuje pobočku pro severní Ameriku. Každopádně asi už s jistotou přijdeme o další značku, která nás vítala u některých našich oblíbených her. Nicméně, kdo chvíli stál, krachuje opodál...

Nejnovější články