Ke vzniku videoherního muzea vede ještě dlouhá cesta
zdroj: tisková zpráva

Ke vzniku videoherního muzea vede ještě dlouhá cesta

1. 9. 2011 14:35 | Byznys | autor: Jan Vitík |

Projekt Videogame History Museum, který mají na svědomí pánové Joe Santulli, Sean Kelly a John Hardie, se posunul o kus kupředu. Právě teď (v době vydání článku) zbývá už jen několik hodin do konce jejich pokusu získat 30 tisíc dolarů prostřednictvím webu Kickstarter a aktuální stav konta se již přehoupnul přes 47 tisíc. „Když jsem se dozvěděl, že jsme dosáhli našeho cíle, vehnalo mi to slzy do očí a přeběhl mi mráz po zádech,“ cituje Santulliho web časopisu Edge. Santulliho všechny dosavadní aktivity, jako je například Classic Gaming Expo, byly poháněné čirým nadšením a zapálením pro věc a financovány z vlastní kapsy.

„Je skutečně potěšující vidět, že spousta lidí sdílí toto naše nadšení, a to dokonce tak silně, že i v těchto ekonomicky těžkých časech nám poskytli své těžce vydělané peníze,“ pokračuje Santulli. Ten společně s kolegy nashromáždil již kolem 30 000 kusů videoherní historie a aktuálně vybrané peníze poputují na zázemí v Silicon Valley a na mobilní výstavu, která bude cestovat, zvyšovat povědomí o projektu a snad přinese další prostředky pro veřejné muzeum.

Podle samotných organizátorů totiž ani úspěšné dosažení stanovené částky nestačí a jde jen o určitý rozjezdový moment. Za příklad dávají Computer History Museum, jehož provoz údajně stojí ročně desítky miliónů. „Jsme ještě mnoho let vzdálení od toho, abychom patřili do stejné ligy jako oni. Ale přesně něco takového je náš hlavní cíl a bude nás stát ještě hodně dosáhnout ho,“ uzavírá Santulli.

Nejnovější články