King's Quest se vrátil zpátky do rukou Activision
zdroj: tisková zpráva

King's Quest se vrátil zpátky do rukou Activision

4. 4. 2013 11:49 | Byznys | autor: Ladislav Loukota |

V nedávném oznámení vývoje Fables: The Wolf Among Us od Telltale už podruhé zaznělo, že tohle studio proslavené adventurou The Walking Dead od roku 2011 připravuje i reboot klasiky jménem King's Quest. Ve skutečnosti se však Telltale na letošním GDC ke stavu King’s Quest vůbec nevyjádřila. Stačilo sedm dnů a vše došlo vysvětlení - Telltale práva na hru vrátila zpátky do lůna Activision. A spolu s tím se odhalilo, že vývoj King’s Quest vlastně nikdy úplně nerozjela.

V odpovědi pro web Digital Trends se Steve Allison z Telltale vyjádřil v tom smyslu, že už v loňském roce uvažovali hru outsourcovat jinému vývojáři, protože sami na vývoj hry prostě neměli další zdroje. Onou třetí stranou měl zřejmě být Paul Trowe, který na den přesně před rokem (!) pomocí Kickstarteru rozjel vlastní Leisure Suit Larry projekt. Nyní, když jsou práva zpátky u Activision, však Trowe nečeká, že by se k nim znovu dostal.

Nemusí však jít nutně o špatné zprávy - Activision si práva dle slov Trowa zajistila, protože chce novou hru vyvíjet sama (resp. bez účasti Telltale či Trowa). V době psaní těchto řádků se však Activision zatím nevytasila s žádnými megalomanskými prohlášeními, takže se zdá, že King's Quest je momentálně opět v bodu nula…

 

Nejnovější články