Konami chce zastavit cenovou válku ve Velké Británii
zdroj: tisková zpráva

Konami chce zastavit cenovou válku ve Velké Británii

2. 9. 2011 18:42 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Na pultech obchodů s hrami to ve Velké Británii vře, protože se jednotlivé řetězce snaží...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Na pultech obchodů s hrami to ve Velké Británii vře, protože se jednotlivé řetězce snaží konkurovat snižováním cen her, které jsou následně na hladině, jakou by netipoval ani nejodvážnější fantasta. Kupříkladu Deus Ex: Human Revolution byl Gamestopem sražen na 21 liber a následně v Tescu na 30 liber a to i za konzolovou verzi. Konkurence prodejců je vysoká, a tak sahají k podobně drastickým krokům.

Jenže, zatímco hráčům by se tohle líbit mohlo, vydavatelé si zoufají a nyní se ozvalo Konami. „Ceny ve Velké Británii jsou opravdu špatné. Prodejci nyní pravidelně redukují ceny a vydavatelé mají menší profit. Je to opravdu zlé a to není Konami vydavatel, který by na tom díky tomuto přístupu byl nejhůře, ani zdaleka. Máme základnu v Německu a navzdory ekonomické situaci v jiných zemích jsme na tom dobře. Ale američtí vydavatelé, kteří mají britské pobočky, si zoufají“.

Vydavatelé si skutečně začínají zoufat, protože jdou ceny v Británii hodně dolů díky mohutné konkurenci a zhoršené ekonomické situaci koncového zákazníka. Ale jak poznamenává několik analytiků, je to prostě silně kompetetivní prostředí, které vychází z velkého množství konkurentů, pro ostatní země netypického.

Pravdou ale je, že pokles cen v Británii má i zahraniční dosah, třeba i směrem k českému trhu. Dnes už není problém objednat si hru z Británie a zvláště malé herní trhy, jako je ten náš, tím mohou i utrpět. Jenže jak říká klasik – je to prostě konkurenční prostředí a ekonomika se nedívá na to, kdo trpí, a kdo ne. Pravda, občas je schopna zničit sebe samu, na což kritici tohoto snižování cen poukazují, jelikož tato spirála a snižování nepůjde udržovat donekonečna. Nicméně, z Konami zní jasné přání: „Zastavte cenovou válku ve Velké Británii“.

Nejnovější články