Koronavirus a herní akce: QuakeCon se ruší, Gamescom bude. Nejspíš digitálně
zdroj: Koelnmesse

Koronavirus a herní akce: QuakeCon se ruší, Gamescom bude. Nejspíš digitálně

1. 4. 2020 16:30 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Vzhledem k současné celosvětové situaci není žádným překvapením, že se většina velkých akcí zahrnujících sdružování fanoušků z různých koutů Země ruší či odkládá. Zatímco optimističtí pořadatelé GDC 2020 slíbili posun na léto, taková červnová E3 se neuskuteční vůbec, byť za její zrušení možná tak úplně nemůže koronavirus. Epidemie COVID-19 ale už stihla ovlivnit i akce, které byly plánované na srpen.

Letošní ročník QuakeConu měl být speciální – fanoušci nejen arénových stříleček, ale i ostatních velkých značek od id Software a Bethesdy se měli sejít už po pětadvacáté. Výstaviště Gaylord Texan v texaském Dallasu nicméně letos v srpnu tisíce fanoušků hostit nebude.

ZeniMax se i za cenu prošvihnutého výročí rozhodl QuakeCon 2020 zrušit, především kvůli nejistotě a logistickým problémům, které pandemie přináší. Jelikož je zdraví a bezpečí zaměstnanců, dobrovolníků, vystavovatelů, sponzorů i samotných hráčů přednější, není prý namístě momentálně plánovat velké setkání, protože setkávání je to poslední, co bychom všichni měli dělat. Id Software i Bethesda nicméně věří, že příští rok se QuakeCon zvládne vrátit.

I kolínský Gamescom 2020 se má konat v srpnu. Jeho pořadatelé jsou oproti ZeniMaxu optimističtější a zatím nic neruší. O osudu fyzické výstavy rozhodnou v polovině května podle nadcházejícího vývoje pandemie. Rozhodně se ale nebude rušit ani odsouvat – stoprocentně se mezi 25. a 29. srpnem bude konat přinejmenším digitálně, stejně jako vývojářská konference Devcom od 22. do 24. srpna, která Gamescom tradičně zahajuje.

Největší evropská herní výstava loni zaznamenala rekordní návštěvnost, zúčastnilo se jí přes 373 000 lidí. Výhledově letos počítala s dalším lámáním rekordů, pořadatelé ale plánovali digitální složku Gamescomu rozšířit i bez epidemie COVID-19. Ne každý se do Kolína nad Rýnem může dostavit fyzicky, za současné situace je to samozřejmě ještě obtížnější. V případě zrušení budou pořadatelé vracet peníze za nakoupené vstupenky v plné výši.

Letošní rok bude neveselý nejen pro herní akce, alespoň ale po zrušení všech těch výstav, festivalů, sportovních utkání, koncertů a dalších kulturních kratochvílí budete mít čas sedět doma a hrát hry. Chystali jste se letos vyrazit na Gamescom?

Nejnovější články