Metru se daří víc na konzolích, ale Epic je pro THQ Nordic nejsilnější platformou
zdroj: tisková zpráva

Metru se daří víc na konzolích, ale Epic je pro THQ Nordic nejsilnější platformou

27. 5. 2019 12:21 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Sérii Metro mám zafixovanou jako střílečku, která má za svůj domov počítačovou scénu, a určitě v tom nejsem sám. Je proto překvapivé, že v případě třetího dílu Metro Exodus hráči častěji berou do rukou gamepady namísto myši a klávesnice. Na vině by mohlo být nečekané stažení hry ze Steamu a její distribuce pouze přes Epic Games Store, co se počítačové platformy týče. Ale ani tam si vydavatel THQ Nordic nestěžuje.

Ředitel společnosti THQ Nordic Lars Wingefors se sice nepochlubil konkrétními čísly, ale prodeje krabicových verzí Metra Exodus naplnily očekávání, zatímco digitální prodeje očekávání rovnou převýšily. Wingefors se zároveň nechal slyšet, že absolutní většina prodejů připadá oběma konzolím dohromady.

Spousta hráčů po PC verzi nesáhla a raději si rok počká na zpřístupnění hry na Steamu, nicméně tento fakt společnosti zjevně nijak neublížil. Wingefors totiž dodává, že prodeje Metra Exodus i Satisfactory v Epic Games Storu předčily očekávání v rámci prvního čtvrtletí letošního roku (posledního čtvrtletí fiskálního roku).

„Ve skutečnosti je Epic Games Store vedoucí digitální platformou z hlediska výdělku generovaného prodanými jednotkami kusů za čtvrtletí končící březnem,“ řekl Wingefors investorům.

zdroj: Archiv

Znamená to, že příjmy z jednotlivých platforem Steam, PlayStation Network a Xbox Live byly nižší než z Epicu. Metra se sice prodalo víc na obou konzolích dohromady, ale Epic Games Store zase dává téměř bezkonkurenčních (zdravím Discord!) 88 % z prodejů vydavatelům. Satisfactory navíc na konzolích vůbec nevyšlo.

Vzhledem k tomu, jak si THQ Nordic pochvaluje spolupráci s Epic Games Storem, můžeme různé exkluzivity očekávat i v budoucnu. Mohlo by se to týkat Dead Island 2, který je prý stále ve vývoji. A jaký osud asi čeká další hru českého studia Warhorse?

Nejnovější články