Minecraft: Story Mode na Xboxu 360 radikálně zdražil kvůli zastaralým systémům
zdroj: tisková zpráva

Minecraft: Story Mode na Xboxu 360 radikálně zdražil kvůli zastaralým systémům

19. 6. 2019 14:30 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

V tuto chvíli si Minecraft: Story Mode běžnou digitální cestou už nekoupíte. Po kolapsu studia Telltale Games jsme byli svědky několika zmizení her, kterým vypršela licence a není nikdo, kdo by ji obnovil. Ale zatímco hry na Steamu zůstanou jejich vlastníkům i po ukončení jejich prodeje, s Minecraftem je to trochu složitější. V případě Xboxu 360 dokonce bizarní. Prodává se tam totiž za nesmyslně drahou částku: 65 liber za jedinou epizodu.

Minecraft: Story Mode zmizí ze všech obchodů 25. června. Do té doby mají všichni majitelé čas stáhnout si všechny epizody do počítače a konzolí. Po tomto datu jejich stažení už nebude možné, takže si soubory radši zálohujte na nějaké bezpečné místo.

Jenže Xbox 360 s úkonem „hra už se nesmí prodávat, ale stále ji její majitelé mohou stahovat“ nepočítal. Když Microsoft zatrhnul v katalogu možnost „ukončit prodej“ u hry pro konzoli minulé generace, zjistil, že tím zároveň došlo k zamezení jejího stahování.

zdroj: Vlastní

Vysoká cena jednotlivých epizod Story Modu tak není „exkluzivní nabídkou“ a příležitostí, jak z lidí na poslední chvíli vytáhnout další peníze, ale jediným způsobem, jak umožnit hráčům stažení hry a zároveň odradit potenciální kupce.

Hra je technicky vzato v prodeji, takže si s ní majitelé mohou dělat, co chtějí, ale nikdo nový si ji snad už nekoupí. Kdo by byl ochotný dát 1 870 korun za jednu jedinou epizodu, natožpak gigantickou sumu za celou sérii?

Možná by se někdo našel, když jde momentálně o jediný způsob, jak se ke hře pro Xbox 360 dostat digitální cestou. Nicméně sám Microsoft vás vybízí, abyste to nedělali.

Nejnovější články