Neovladatelný chobotničák prodal skoro půl milionu kopií
zdroj: tisková zpráva

Neovladatelný chobotničák prodal skoro půl milionu kopií

2. 2. 2015 19:36 | Byznys | autor: Honza Konfršt |

Pokud jste se v uplynulých měsících nechali zlákat ke koupi Octodad: Dadliest Catch a mysleli jste si, jak moc jste alternativní hráči, tak pro vás máme "nemilou" zprávu. Zlákat se nechalo skoro půl milionu dalších hrajících duší a komerční pokračování freewarového titulu vzniklého na půdě jedné z Chicagských univerzit tak zaznamenalo poměrně solidní úspěch. I když, jak se to vezme...

Vývojáři ze studia Young Horses, Inc. se pochlubili, že se jejich titulu prodalo téměř půl milionu kopií. Z platforem suverénně vede PC verze pro Windows, následuje PlayStation 4 a kdesi vzadu se drží Mac a Linux verze. Přibližně ve stejném poměru se pak drží i samotné tržby z prodejů s tím, že celkově hra dokázala utržit 4,9 milionů dolarů. Mrkněte na přehlednou infografiku, která měla premiéru na Twitteru.

octodad1 Octodad prodejní statistiky, rok 1 | zdroj: tisková zpráva

Uvedené tržby nejsou na nezávislou hru vůbec špatné a můžeme být jen zvědaví, s čím se autoři vytasí příště. Octodad utržil svým tvůrcům zmíněných takřka 5 milionů dolarů za necelé tři roky práce a celkem více jak 28 tisíc odpracovaných hodin. Krom jiného lze z těchto statistik vyčíst, že s ohledem na devítičlenný tým z tvůrců milionáři rozhodně nejsou. Ale kalhoty neprodělali, to je hlavní!

Dále se dozvídáme například to, že pouhých 37 % hráčů hru dohrálo, a že rovnou 40 % hráčů hrálo PC verzi na gamepadu. Dále ze statistik vyčteme, že necelý rok po vydání zhlédlo let's play videa s hrou přes 200 milionů diváků. Na prodejích se to však adekvátně neprojevilo...

Nešikovný a svému okolí krajně nebezpečný táta chobotničák si u hráčů vedl opravdu dobře. Tvůrci sice na prodejích zázračně nezbohatli, ale zároveň dokázali i podivný námět prodat opravdu úctyhodnému množství lidí. A nejenom za to od nás získávají palec nahoru.  

Jak jste na tom vy - zavadili jsme svým chapadlem o tento titul a získal si vaše srdce, nebo máte raději zábavu poněkud vážnější?

Nejnovější články