Nexon se prý nechystá odkoupit EA, ale spolupracovat
zdroj: tisková zpráva

Nexon se prý nechystá odkoupit EA, ale spolupracovat

3. 5. 2012 17:25 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Před pár dny se objevila spekulace, že mezi jihokorejským gigantem Nexon a Electronic Arts dochází k jednání ohledně případného zakoupení Electronic Arts, což znělo neuvěřitelně, leč jistá možnost tu byla.

Nyní se ale vše vysvětluje. Společnosti se nechtějí navzájem skupovat, ale chtějí společně pracovat na distribuci her. Tedy především jedné značky – FIFA.


Tvrdí to Bloomberg, podle nějž se Nexon, který svůj obrovský kapitál opírá o free-to-play tituly, hodlá zkusit stejný způsob financování u fotbalu FIFA. Nexon je na vzestupu, chce expandovat do Japonska a Číny a to je směr, kterým by se chtěli vydat i v Electronic Arts. A fotbal, to je dnes universální dorozumívací prostředek, skrz který se boří kulturní a finanční bariéry.

Nicméně ono nejde jen o FIFA, jednoduše by se tak otevřel prostor pro obě společnosti. Nexon má obrovský a prosperující trh, EA má atraktivní značky a touhu právě po tomto trhu, kde by nemuseli složitě budovat vlastní infrastrukturu a hlavně „hledat“ spotřebitele. Electronic Arts ale momentálně odmítli cokoliv komentovat a tak se nechme překvapit, co ze situace vzejde. A než se zeptáte, obrázek je ze hry Shadow Company: The Mercenary War distribuované Nexon Europe. Takže nejen v Asii Nexon najdete.

Nejnovější články