Nintendo se podvolí době, pustí na 3DS a Wii U mikrotransakce
zdroj: tisková zpráva

Nintendo se podvolí době, pustí na 3DS a Wii U mikrotransakce

1. 8. 2011 16:40 | Byznys | autor: Jan Vitík |

V Tokiu se uskutečnila schůzka, kde šéf Nintenda Satoru Iwata odpovídal na dotazy investorů. Zaznělo zde i několik informací, které určitě stojí za zmínku. Tou první je, že Nintendo chystá pro svůj handheld 3DS a zatím nevydanou konzoli Wii U systém peněžních transakcí, což by mělo umožnit vydávání a distribuci dodatečného stahovatelného obsahu (DLC). Iwata však podle serveru Andriasang.com zároveň upozorňuje, že co se Nintenda samotného týče, bude možnost poskytování dalšího obsahu používat selektivně. Firmě se sice líbí možnost prodloužit životnost her prostřednictvím nových úrovní a funkcí, chtějí se však vyvarovat drobných a méně kvalitních přídavků. Ty sice zvyšují krátkodobé výdělky, nedovolují ovšem navázat hlubší a dlouhodobý vztah se zákazníkem, což je cesta, na kterou se Nintendu nechce.

Na přetřes dále přišel koncept free-to-play her. Iwata se k tomuto vyjádřil spíše odmítavě, protože by podobný přístup poškodil hodnotu produktů od Nintenda (více v tomto článku). Také přednesl vizi, podle které by se během následujících tří let mělo podařit Nintendo e-Shop pozvednout a dosáhnout většího růstu, než který byl zaznamenán doposud. Cílem je vytvořit z online distribuce silnou část firemního portfolia.

Mluvilo se i o cenové politice handheldu 3DS, jehož cena bude snížena o celou třetinu. Podle samotného prezidenta hrála velkou roli zkušenost, jakou japonská firma udělal s konzolí Gamecube. Ve firmě údajně převládá pocit, že byla šance s touto konzolí uspět, která nebyla využita. Dalším důvodem je prý i dobrá finanční situace velkého N, jehož pokladna je po úspěchu Wii a DS natolik naplněná, že si mohou dovolit zlevnit 3DS a zároveň pracovat na Wii U.

Nejnovější články