Online obchod s hrami G2A zlepšuje své služby a bude transparentnější
zdroj: tisková zpráva

Online obchod s hrami G2A zlepšuje své služby a bude transparentnější

29. 6. 2017 13:54 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

G2A není obchod, který by nevzbuzoval kontroverzi. Kvůli svému šedému přeprodávání herních klíčů v minulosti čelil ostré kritice ze strany vývojářů z tinyBuild, neshody byly i s Gearboxem a třeba Ubisoft okamžitě mazal neoficiální cestou získané klíče k Far Cry 4. Obchod jakékoliv pochybné praktiky samozřejmě popírá se slovy, že lidé jen nerozumí jejich obchodnímu modelu (což je však stále problém na straně G2A). Od prvního července proto začnou podnikat kroky k transparentnějšímu fungování webu.

Kupujícím se již za dva dny odhalí doposud nezjistitelné informace o prodávajících. Ty ukáží hlavně celé jméno prodávající osoby a také její přesnou adresu. Přístup k těmto informacím bude na různých místech webu G2A, včetně samotné účtenky z nákupu.

Zatímco běžný zákazník z těchto informací nic moc nevykouká, je to velká příležitost pro herní firmy a jejich vydavatelství. Snáze tak mohou odhalit jádro problému – z jaké země klíče pocházejí, co může být příčinou masivních přeprodejů a na základě toho adekvátně zakročit. Šedý trh se tím zcela neeliminuje, ale aktivitami vydavatelských společností by mohlo dojít k jeho oslabení.

Tento vstřícný krok ze strany G2A má ještě jeden doprovodný efekt. Nově už nemusíte vybírat ze seznamu svou zemi, protože se o vše postará automatická geolokace. „Data jsou převzata od nezávislých, spolehlivých zdrojů,“ tvrdí G2A. Je jasné, že stejná technologie je určena k odhalení informací o prodávajících. Oznámení doprovází ještě jedna novinka a sice zahrnutí VAT poplatku přímo do ceny produktů.

Zlepšování transparentnosti a důvěryhodnosti G2A tímto zdaleka nekončí, další změny očekávejte v budoucnu. Uvidíme, zda tyto kroky pomohou zvýšit reputaci obchodu zapleteného do řady kontroverzí.

Nejnovější články