Po Figu začíná nabízet možnost investic do her i známý portál Indiegogo
zdroj: tisková zpráva

Po Figu začíná nabízet možnost investic do her i známý portál Indiegogo

16. 11. 2016 17:30 | Byznys | autor: Adam Homola |

Pionýrem investic do herních projektů byl relativně nedávno spuštěný Fig, zatímco Kickstarter se pořád drží klasického crowdfundingu. Fig ale nyní dostává konkurenci v podobě zavedeného portálu Indiegogo. Ten funguje už od roku 2008 a nyní ve spolupráci s MicroVentures zavádí možnost dát do projektů peníze z pozice regulérního investora.

Za investici dostanete v dané firmě malý podíl a můžete pak finančně růst společně s firmou, nebo o investici samozřejmě klidně přijít, pokud se projekt nepodaří. Taková jsou rizika investic, kde můžete ztratit mnohem víc než při běžné podpoře projektu skrze tradiční crowdfunding.

Investovat může kdokoliv starší 18 let, nebo k tomu způsobilá právnická osoba. Minimální výše investice je nastavena na 100 dolarů, zatímco maximální se bude řešit u každého z investorů individuálně, na základě několika různých faktorů.

Indiegogo má oproti Figu potenciální výhodu ve širším záběru. Na Figu totiž najdete pouze hry, na Indiegogo máte na výběr z několika kategorií, od her, přes video, hudbu, design, prostředí, vzdělávání, až třeba po komunitně zaměřené projekty.

Jedním z prvních herních projektů, do kterého můžete přes Indiegogo investovat, je MMORPG Crowfall. To si už prošlo svého času crowfundingovou kampaní na Kickstarteru a celkově se vývojářům podařilo vybrat už téměř 10 milionů dolarů. Z toho byly zhruba 3 miliony dolarů přes crowdfunding. Nyní je pro vývojáře cílem získat investice ve výši mezi 150 000 a 1 000 000 dolarů.

Nejnovější články