Pokémon Masters utržili za první týden 609 milionů, ale pořád je to méně než Pokémon GO
zdroj: tisková zpráva

Pokémon Masters utržili za první týden 609 milionů, ale pořád je to méně než Pokémon GO

9. 9. 2019 12:55 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Kdyby Pokémon GO založené na augmentované realitě neexistovalo, byla by mobilní hra Pokémon Masters tou nejúspěšnější v pokémoní sérii. Takhle jí náleží alespoň druhé místo, od spuštění 31. srpna vydělala vývojářům z DeNA přes 26 milionů dolarů (přes 600 milionů korun). Za první čtyři dny od vydání zaznamenala aplikace 10 milionů stažení.

Pokémon Masters jsou free-to-play mobilní hra, kde jako v jedné z mála nechytáte pokémony. Tvoří totiž pevně dané dvojice s trenéry, z nichž si můžete vybrat. Vaším cílem je stát se šampiónem Pokémon Masters League na ostrově Pasio. Hra je zdarma dostupná na Google Play a na App Store.

Masters jsou v přímém porovnání zhruba polovičně tak úspěšní jako před třemi lety Pokémon GO. To podle dat Sensor Tower vydělalo za první týden 56 milionů dolarů, v té době si ho ale mohli zahrát jen hráči na pěti trzích – ve Spojených státech, Austrálii, Velké Británii, Německu a Austrálii.

Pokémon Masters jsou naproti tomu dostupní ve více než 60 zemích pro Android a iOS, svým startovním týdnem nechali daleko za sebou třeba takový Pokémon Quest nebo Rumble Rush.

zdroj: Archiv

Jejich úspěch naznačuje stabilní sílu značky a nepřekvapivě se Masters daří především v Japonsku. Japoncům totiž připadá 63 % z celkové útraty, 17 % z 26 milionů dolarů pak pochází ze společného úsilí Američanů, Hongkongčanů, Tchaj-wanců a Francouzů.

Fanoušci Pokémonů jsou jim dlouhodobě věrní – pro Pokémon GO od Nianticu byl uplynulý srpen čtvrtým nejvýdělečnějším měsícem v jeho tříleté historii. Letošní vyzyvatel Harry Potter: Wizards Unite od stejné společnosti se takovým úspěchem zatím pochlubit nemůže. Do konce letošního roku se mezi tituly s augmentovanou realitou bude snažit prorazit ještě Minecraft Earth od Microsoftu.

Nejnovější články