Pražské studio Keen Software prodalo milion kopií Space Engineers
zdroj: tisková zpráva

Pražské studio Keen Software prodalo milion kopií Space Engineers

20. 10. 2014 20:07 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Seznam her jako DayZ, Rust nebo Kerbal Space Program dnes rozšířil další titulu, tentokrát z českých a slovenských luhů a hájů. Pražské studio Keen Software se po právu pochlubilo, že rok od zahájení prodeje se podařilo prodat 1 milion kopií sandboxové konstrukční hry Space Engineers. Gratulace z naší i vaší strany je v tomto případě na místě.

Alfa verzi začali Keen Software v rámci early access na Steamu prodávat 23. října minulého roku a zjevně vyplnili díru v nabídce her, protože 100 tisíc prodaných kopií dosáhli už po třech týdnech. Další milník v podobě 250 tisíc prodaných kopií překonali v únoru 2014, což pravděpodobně souviselo s implementací multiplayeru v lednu letošního roku. Půlmilionová laťka padla v květnu tohoto roku a přes plodné partnerství s Yogcastem už byla cesta k překonání milionové mety volná.

Space Engineers není hotová a ještě chvíli nebude, jak uvádí tisková zpráva, která rovněž zdůrazňuje pozitivní hodnocení hráčů na Steamu, a nekecá. Na Steamu hru hodnotilo přes 26 tisíc hráčů a průměrné hodnocení 96 %, respektive „až na výjimky kladné“ hovoří samo za sebe. Hráči si krom zábavné a tvořivé hratelnosti pochvalují i pravidelnost updatů, kterých Keen Software zvládli za rok vydat přesně 52.

Z dalších statistických údajů zaujme hlavně počet aktivních hráčů za týden (230 tisíc) a měsíc (675 tisíc), potažmo 1300 modifikací, které už hráči stihli pro Space Engineers sami vytvořit.

Uvedené a další informace nabízí vkusně vyvedená infografika níže a zbývá dodat, že Space Engineers je na Steamu dostupná za 19 euro a časem vyjde i na Xbox One v rámci programu ID@Xbox.

Hrajete, hráli jste či plánujete hrát Space Engineers?

Space Engineers - 1 million Players! copy zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články