Raven Software propouští a upadá do zapomění
zdroj: tisková zpráva

Raven Software propouští a upadá do zapomění

12. 10. 2010 11:59 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Black Crypt, Heretic, Hexen, Soldier of Fortune, Star Wars: Jedi Knight II, X-Men: Legends a spousta dalších včetně posledního Singularity, to všechno jsou hry tvořící 20tileté herní portfolio studia Raven Software, které vstupuje do nové fáze života. Fáze, která zachytí známý tým při tvorbě menších her pro digitální distribuci a stahovatelného obsahu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pro Kotaku to potvrdil zástupce Activision v reakci na zprávu o menší vlně propouštění, která dle zdroje přímo ze studia zasáhla okolo 40 zaměstnanců a fakticky znamená zrušení jednoho ze dvou týmů, které v rámci Ravenu ještě fungovaly.

Není to poprvé, co se v Raven Softu propouštělo. Už minulý rok, po dokončení titulů X-Men Origins: Wolverine a Wolfenstein, bylo propuštěno 30-35 zaměstnanců a počet interních týmů zredukován ze tří na dva. Nyní ze dvou na jeden.

Jestliže zástupce Activision jen naznačil, jak bude vypadat další činnost týmu, zdroje blízké situaci bez okolků přiznaly, že propouštění souvisí se změnou zaměření na produkci již zmíněného stahovatelného obsahu: menších her a DLC. A přestože i v této kategorii je spousta prostoru k tvorbě kvalitních produktů, stejně se nelze ubránit smutku z toho, že kdysi oblíbené a kvalitní produkcí proslulé studio pomalu v rámci kolosu Activision upadá do obskurity.

Nejnovější články