Rebellion dali 2 miliardy korun na studio pro film Rogue Trooper a seriál Soudce Dredd
zdroj: tisková zpráva

Rebellion dali 2 miliardy korun na studio pro film Rogue Trooper a seriál Soudce Dredd

26. 11. 2018 14:34 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Před pár dny poprvé odhalený Monster Hunter není jedinou filmovou adaptací hry, která se na nás v horizontu několika let chystá. Ví se o adaptacích The Division, Duke Nukem, Uncharted nebo třeba Gears of War. U všech pak panují oprávněné obavy. Historie nás zkrátka naučila. V případě modrého super vojáka Rogue Troopera to platí rovněž, a to i přes skutečnost, že společnost Rebellion podpořila své filmové studia enormní částkou.

O filmové adaptaci Rogue Troopera víme od července letošního roku, a kromě režiséra je celý projekt zahalený mlhou. Na vůdčí stoličku se posadí Duncan Jones, režisér povedené scifárny Moon a bohužel ne zas tak povedené adaptace Warcraftu. Projekt je kolaborací tří stran – Jonesovy společnosti Liberty Films, teprve rok starého Rebellion Productions (filmového odvětví herního studia Rebellion Developements) a komiksového vydavatelství 2000 AD patřícího Rebellionu.

Herní divize Rebellionu se letos předvedla jen nemastnou neslanou Strange Brigade, ale finance firmě zjevně nechybí. Vytasila se totiž se 100 miliony dolarů (v přepočtu 2,27 miliardy korun), za které pořídila budovu bývalé tiskárny. V té vznikne nové filmové studio na podporu vývoje filmu Rogue Trooper, ale i seriálu podle Soudce Dredda (rovněž z dílny 2000 AD). Studio má vytvořit až 500 nových pracovních pozic.

Na seriálu Judge Dredd: Mega City One logicky dělá Rebellion Productions, ale důležitější bude role giganta IM Global, který stojí například za filmem Dredd z roku 2012. Seriál s tímto snímkem sdílí tři výkonné producenty – CEO IM Global Television Stuarta Forda a oba zakladatele společnosti Rebellion Jasona a Chrise Kingsleyovy.

Je zajímavé, že Rebellion takhle krmí vývoj dvou projektů, které jsou dávno zaštítěné jinými společnostmi. Jestli to v konečném důsledku znamená lepší kvalitu a tím pádem větší příjmy z kin, pak si hlavouni oddychnou. Ale víte, jak to s úspěchem adaptací chodí. A v tomhle případě vložím svou důvěr spíš v Dredda než Rogue Troopera.

Dredd zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články