Red Dead Redemption 2 prodalo 25 milionů kusů, nejvíc Take-Two vydělává GTA Online
zdroj: tisková zpráva

Red Dead Redemption 2 prodalo 25 milionů kusů, nejvíc Take-Two vydělává GTA Online

6. 8. 2019 15:30 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Take-Two Interactive se letos daří. Po uzavření prvního kvartálu fiskálního roku 2020 dokonce zvýšil předpokládané zisky pro celý letošní rok. Velký podíl na tom mají příjmy z GTA Online, které si s rekordním spuštěním kasína Diamond nejspíš ještě polepší. Skvěle se ale prodává i NBA 2K19 nebo šestá Civilizace a nabitý kvartál pro Take-Two vlastně teprve začíná.

Celkový zisk společnosti Take-Two v prvním kvartále fiskálního roku 2020 činil 540 milionů dolarů (skoro 12,5 miliardy korun), konkrétní výnosy z digitálních i fyzických prodejů her, stejně jako licencí, merche a reklam ve hrách pak tvoří 422 milionů dolarů (9,7 miliardy korun). Ty přitom zaznamenaly meziroční nárůst skoro 46 % a překonaly předchozí odhady pro kvartál, které se pohybovaly mezi 310 až 360 miliony dolarů.

Většinu výnosů (67 %) pak tvoří zisky z mikrotransakcí, u nichž meziroční nárůst činí 55 %. Velký podíl na tom mají hry od Rockstaru – zatímco v případě Red Dead Online se vláček teprve rozjíždí, GTA Online pořád míří plnou parou vpřed a podle úspěchu Diamond Casina rozhodně neplánuje začít brzdit. Spuštění virtuálního kasína, kde si mimochodem s IP adresou z České republiky stále nezahrajete, přitom zlomilo rekordy v počtech denních, týdenních i měsíčních aktivních hráčů.

zdroj: Archiv

Základní Grand Theft Auto V nedávno překonalo hranici 110 milionů prodaných kopií souhrnně na všech platformách, ale daří se i ostatním značkám z hnízda. Red Dead Redemption 2 prodalo přes 25 milionů kopií, basketbal NBA 2K19 12 milionů. Take-Two pak předpokládá, že z hlediska zisků půjde o nejúspěšnější titul od 2K Sports vůbec. Daří se i Civilizaci VI, s 5,5 miliony prodaných kusů jde o nejrychleji prodávaný díl série, za což zčásti vděčí i portu na Nintendo Switch.

Kromě úspěšného kasína v GTA Online Take-Two očekává silný druhý kvartál ještě kvůli vydání NBA 2K20 a Borderlands 3. Ve svých předpovědích zůstává optimistické a čeká meziroční nárůst příjmů pro druhý kvartál o 20 %. Celoroční předpověď zvedlo z 2,5-6 miliard dolarů na 2,6-7 miliard dolarů (okolo 60 miliard korun), celkový zisk by měl překonat 1,1 miliardu dolarů (25 miliard Kč).

O 60 % zisků se podle odhadů má postarat divize 2K Games (NBA, Borderlands, Civilizace, WWE), o 30 % Rockstar, 10 % zbývá na Private Division (The Outer Worlds, Ancestors: The Humankind Odyssey), Social Point (mobilní tituly) a další zdroje.

Nejnovější články