Šéf amerického Nintenda Reggie Fils-Aimé odchází do důchodu
zdroj: tisková zpráva

Šéf amerického Nintenda Reggie Fils-Aimé odchází do důchodu

22. 2. 2019 11:04 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Severoamerická divize japonského Nintenda přijde o jednu ze svých nejvýraznějších postav. Reggie Fils-Aimé, který jako jeden z mála šéfů velkých firem dokázal libovolně nudnou prezentaci nejen na E3 proměnit ve vtipnou show, odchází v 57 letech na odpočinek. Ve funkci ho od 15. dubna nahradí Doug Bowser – na druhou stranu, dokážete si představit, že by Nintendu šéfoval někdo s lepším jménem?

Reggie Fils-Aimé pracoval v americkém Nintendu od roku 2003 jako viceprezident marketingu, v roce 2006 povýšil na pozici prezidenta a provozního ředitele. Nesmazatelně se ovšem vryl do paměti fanoušků hned při svém prvním výstupu na E3 2004.

Do té doby konzervativně vystupující Nintendo postavilo na pódium vysokého potomka Haiťanů z Bronxu, který prezentaci zahájil hláškou: „My name is Reggie. I'm about kickin' ass, I'm about takin' names, and we're about makin' games.“ V následujících letech se stal miláčkem fanoušků, hlavním hrdinou mnoha memů a dokonce si vysloužil přezdívku Regginator.

Mnozí mu přisuzují znovuobnovení tehdy skomírajícího kultu Nintenda v Americe a minimálně o úspěch Wii se tam zasloužil určitě. Internetovou popularitu mu zajistila balanční podložka WiiFit i Mii souboj s již zesnulým Satoru Iwatou.

Reggieho Fils-Aimé na pozici ředitele Nintendo of America 15. dubna nahradí Doug Bowser, který ve firmě od roku 2015 zastává post viceprezidenta prodeje a marketingu. Váží si spolupráce s Reggiem a jeho mentorování, s Nintendem chce pokračovat v globálním cíli šíření úsměvů. Reggie pak chce zasloužený odpočinek trávit hlavně se svou ženou, přáteli a rodinou.

Nejnovější články