Síť herních obchodů JRC Czech mění majitele
zdroj: tisková zpráva

Síť herních obchodů JRC Czech mění majitele

14. 7. 2015 10:12 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Po třech letech prodává současný majitel JRC Czech, společnost Genesis Capital, tuto firmu novému majiteli. Tím se stává Michael Šnobr, který JRC koupil skrz svou firmu Hamaga, která se doposud zaměřovala na cestovní ruch a development. Šnobr ovšem uvádí, že hry jej baví, a proto představuje JRC investici do oboru, který je jeho zájmem. Společně s Genesis Capital pak svůj minoritní podíl prodal i zakladatel společnosti JRC Slavomír Pavlíček.

JRC má momentálně tři desítky prodejen v České republice a další desítku na Slovensku, kde získalo síť prodejen Brloh. Celkově tak momentálně třetinový podíl na trhu a s téměř 500 miliony korun obratu představuje největšího maloobchodního prodejce počítačových a konzolových her v České republice a na Slovensku.

Zajímavé je, že ačkoliv JRC disponuje i eshopem, v kamenných prodejnách stále leží 85 procent tržeb. Ostatně současný management plánuje do září zprovoznit další dvě prodejny a pokukuje i po polském trhu. Ačkoliv cena prodeje není veřejná, Genesis Capital si jej pochvalují jako nadstandardní zhodnocení investice, kterou před třemi lety koupí JRC provedlo.

Nejnovější články