Sony snižuje cenu PlayStation 3 a oznamuje nové PSP
zdroj: tisková zpráva

Sony snižuje cenu PlayStation 3 a oznamuje nové PSP

16. 8. 2011 20:30 | Byznys | autor: Martin Bach |

Snížení ceny PS3 se očekávalo už poměrně dlouhou dobu a tisková konference Sony na letošním GamesComu se nakonec ukázala být tou pravou příležitostí k oficiálnímu potvrzení této radostné zprávy. Zcela ve zvyku Sony sice informace unikla několik hodin před konferencí skrz britskou verzi internetového obchodu Amazon, nicméně oficiální informace jsou v tomto směru přeci jenom spolehlivější a bylo lepší si na ně chvilku počkat.

Počínaje dnešním dnem se PS3 začíná celosvětově prodávat za 249 Euro (respektive 249 USD nebo 24 980 jenů - dolar se v rámci počítání Sony stále pohybuje na úrovní Eura ;)). V tuto chvíli bohužel ještě nevíme, jak se změna ceny u PS3 projeví v České republice a na Slovensku. Jakmile se nám ale lidé z české pobočky Sony ozvou se svou tiskovou zprávou, budeme vás samozřejmě informovat.

Zatím rovněž nevíme jakého modelu se cena 249 Euro týká, ovšem podle informací z americké verze PlayStation blogu půjde podle všeho o 160GB PS3. Model s 320GB harddiskem bude v USA stát 299 USD, takže i v Evropě můžeme zřejmě očekávat 299 Euro. Sony ale zatím tuto zprávu nepotvrdila.

Další novinka Sony v oblasti hardwaru se týká překvapivě postaršího handheldu PSP, který se má stát nově jakousi budgetovou variantou PS Vita. Ještě do konce roku uvede Sony nový model PSP, který nebude podporovat wi-fi, ale za to se bude prodávat za 99 euro (v přepočtu cca 2500 Kč, u nás očekáváme cenu pod 3000 Kč). Nové PSP ponese kódové označení E-1000 se pyšnit se bude mimo jiné i novým designem, který Sony předvedla na několika obrázcích. Zajímavé je, že E-1000 se bude prodávat zatím pouze v Evropě a pro ostatní světové trhy se s ním prozatím nepočítá. Přestože handheld nebude podporovat wi-fi, Sony slibuje, že na PSP E-1000 budeme mít přístup ke všem existujícím PSP hrám, ať už vyšly na UMD discích, nebo přes Media Go na PlayStation Store.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články