Sony zbrojí na příští generaci: koupila tvůrce Spider-Mana Insomniac Games
zdroj: tisková zpráva

Sony zbrojí na příští generaci: koupila tvůrce Spider-Mana Insomniac Games

20. 8. 2019 11:06 | Byznys | autor: Adam Homola |

Příští generace konzolí se blíží a Sony nenechává nic náhodě. Přípravy na pořádné oznámení dalšího PlayStationu vrcholí a Sony opět vsadí na prémiové exkluzivity. Pomůže jim v tom řada jejich vlastních studií, ke kterým se teď přidalo jedno nové: Insomniac Games. To Sony čerstvě koupila a dostala tak tvůrce loňského Spider-Mana pod svá křídla.

Výborné exkluzivní hry jsou jedním z hlavních důvodů, proč PlayStation 4 tak válcuje Xbox One a Sony očividně nechce nechat nic náhodě – pokud strategie s exkluzivitami funguje, bez problémů ji zopakují a pokusí se s příštím PlayStationem o to stejné.

Insomniac je přitom zajímavé studio, které jednu dobu pracovalo primárně pro Sony, jen aby si vyzkoušelo i druhou stranu barikády. Svého času byli vývojáři z Insomniac známí díky sériím Spyro a Ratchet & Clank. Na PlayStation 3 pak přišli se střílečkovou sérií Resistance, která se, dejme tomu, povedla. Co se ovšem ošklivě nepovedlo byla multiplatformní střílečka Fuse – velký krok vedle vydávaný EA, na který by v Insomniac asi nejraději zapomněli.

Naopak dobře se vzpomíná na povedenou akci Sunset Overdrive, nejdřív exkluzivní na Xbox One, jen aby se časem dostala i na PC. S jejími prodeji to už prý ale tak slavné nebylo a navzdory svým kvalitám zapadla. Následovalo několik her pro mobily a PC, jen aby se Insomniac vrátili ve velkém stylu s loňským Spider-Manem, exkluzivně na PlayStation 4.

Spider-Mana si pochvaloval celý herní svět včetně Patrika, který mu dal v recenzi devítku, s tím, že „Opětovný pokus o stvoření opravdu důstojné adaptace komiksu se konečně povedl na výbornou. Spideymu byl dán do vínku skvělý soubojový systém, živoucí město obsypané obrovským množstvím zajímavých aktivit, příběh plný zvratů se záplavou ikonických padouchů, slušivý kabátek a propracované systémy udržující hru v chodu po desítky hodin.“

Pro Sony tak jde o super úlovek a je pro ně jedině dobře, že jim Insomniac nevyfoukl Microsoft. Ten v posledním roce taky nakupoval co se dalo, ale ruku na srdce: dokáží Double Fine, InXile, Undead Labs nebo třeba Compulsion Games udělat system seller? Tedy tak zásadní a masivní hit, že si kvůli němu pořídíte nový Xbox? Kdo ví, možná ano. Nicméně seznam studií spadajících pod Sony je, čistě subjektivně, mnohem zajímavější a lákavější.

zdroj: vlastní video redakce

Nejnovější články