Sony zvedá cenu předplatného služby PlayStation Plus
zdroj: tisková zpráva

Sony zvedá cenu předplatného služby PlayStation Plus

31. 7. 2017 15:18 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Pokud máte aktivní předplatné služby PlayStation Plus, pak už jste pravděpodobně byli formou mailu seznámeni s nepříjemnou zprávou upravující ceny předplatného. Pokud se však do PS Plus teprve chystáte, radši moc neotálejte, protože za měsíc budou aktuální ceny značně navýšeny. Samotná služba vám poskytuje přístup do multiplayeru všech her, slevy na velkou část titulů a každý měsíc minimálně dvě hry zdarma.

Bohužel, 31. srpna musíme dát všichni sbohem stávajícím cenám všech tří typů předplatného a najede se na novou dražší vlnu. Pokud si PS Plus hodláte platit po měsících, místo stávajících 180 korun si připravte 210 korun. Možná se to nezdá jako takový rozdíl, ale od září vás tímto způsobem vyjde šest měsíců na částku, kterou byste teď dali za sedm měsíců.

Čtvrtroční předplatné se zvyšuje z 519 korun na 650 korun a to nejvýhodnější, roční předplatné se z 1 299 korun zvedá na 1 560 korun. Sony se k důvodu zvýšení těchto částek nevyjádřilo moc konkrétně. Britskému Eurogameru se podařilo získat pouze následující odpověď: „Měníme ceny v závislosti na různých podmínkách trhu, abychom našim členům mohli i nadále poskytovat stávající výjimečnou kvalitu.“

Horizon: Zero Dawn zdroj: tisková zpráva

Sony chce tuto skutečnost „kompenzovat“ hrou That’s You! pro sociální službu PlayLink, která bude zdarma do 25. října. Co změna znamená pro stávající předplatitele? Jakmile dojde k automatickému obnovení PS Plus po 31. srpnu, aplikuje se nová cena. Logicky je tak nejvýhodnější koupit si roční předplatné teď a jeho zdražení řešit až za rok. 

Nejnovější články