Splinter Cell: Blacklist a Rayman Legends se neprodávaly dle očekávání
zdroj: tisková zpráva

Splinter Cell: Blacklist a Rayman Legends se neprodávaly dle očekávání

16. 10. 2013 11:52 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Fiskální rok 2013 nevyjde Ubisoftu dle očekávání či přání. Jedním z faktorů, které za to mohou je včera oznámené (viz náš článek) odložení Watch Dogs na jaro 2014, k čemuž se přidalo i odložení závodní onlinovky The Crew na polovinu roku 2014. Paradoxně, ztráty v předběžném propočtu příjmů jsou způsobené tím, že Watch Dogs překonává očekávání v předobjednávkách.

„Watch Dogs nás překvapila větším zájmem, než jsme očekávali - míra předobjednávek byla velmi vysoká,“ dí Alain Martinez. Dalším faktorem, který k nižším než očekávaným příjmům přispěl, byly nižší prodeje dvou paradoxně velmi podařených her – Splinter Cell: Blacklist a Rayman Legends.

„Nižší zisky jsou také způsobené menšími prodeji, než jsme očekávali, když jsme si stanovovali cíle. Patří sem už vydané hry jako Splinter Cell, Rayman a další,“ vysvětluje Martinez. Celkové ztráty oproti očekávání a stanoveným cílům se vyšplhaly na 560 milionů dolarů. Na druhou stranu je třeba zdůraznit, že jde o ztráty v rámci fiskálního roku 2013, nikoliv ztráty faktické, protože jsou sem započítány i kalkulované prodeje Watch Dogs a The Crew, které se jen přesunou na další rok. I tak Ubisoft počítá s příjmem 1,38 miliardy dolarů.

Nejnovější články