Square Enix čekají pod novým vedením velké změny
zdroj: tisková zpráva

Square Enix čekají pod novým vedením velké změny

3. 4. 2013 12:28 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Jak už jsme vás informovali, Square Enix je v pořádných finančních problémech, které se po rezignaci dosavadního prezidenta Jojči Wady pokusí vyřešit jeho nástupce Josuke Macuda. Nový prezident nelenil a hned se vyjadřil k tomu, jak chce společnost nadále vést. Jisté je, že čekají Square Enix pořádné změny. „Hodlám od základu zrevidovat veškeré součásti, služby a tržní směřování Square Enix s přihlédnutím k rozpočtu. Vzhledem k fundamentálním změnám v rámci průmyslu hodlám zhodnotit, co pro naši společnost funguje, a co ne“.

Změny v rámci struktury společnosti budou dozajista velké. Pobočka v Los Angeles byla už podruhé během pár měsíců postižena masívním propouštěním. Tyto změny rozhodně nezasáhly jen provozní aparát společnosti, ale prakticky všechny možné pozice, od vedoucích po nejnižší. Jde o první z řady záchranných opatření, které mají pomoci minimalizovat očekávané ztráty.

„Po zhodnocení přínosu společnosti chceme podpořit to, co ji prospívá a minimalizovat součásti, které nejsou přínosné,“ nastníil další plány Macuda. V rámci reorganizace firmy se také změní pozice Phila Rogerse, CEO Square Enix Europe, který by se měl nyní postavit do čela Square Enix Holdings a měl by tím získat pod svou kontolou dva budoucí pilíře Square Enix – Evropu a Japonsko. Doufejme tedy, že se restrukturalizace povede a tvůrci mnoha a mnoha dobrých her ve zdraví přežijí.

Nejnovější články