Svět tanků dobyl Evropu s Amerikou a řítí se na Čínu
zdroj: tisková zpráva

Svět tanků dobyl Evropu s Amerikou a řítí se na Čínu

15. 5. 2012 11:38 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Wargaming se zjevně chce stát jednou z nejprofitabilnějších free-to-play společností na trhu....

Wargaming se zjevně chce stát jednou z nejprofitabilnějších free-to-play společností na trhu. Beta MMO World of Tanks dobyla Rusko, plná verze zbytek Evropy, ale i slušný kus Ameriky. Následně začali vznikat malí bratříčci a tanky se rozjely směrem do Asie. Nu a v tuto chvíli už si to na svých pásech hrnou přímo na Říši středu. Tedy Čínu.


Wargaming.net podepsal smlouvu s místní společností KongThong, která se specializuje na free-to-play tituly a bude zde skrze ní distribuovat World of Tanks a až na ně přijde čas, tak i World of Warplanes a World of Battleships. A není asi nutné znovu zdůrazňovat, jak moc se nyní Čína utrhla v lásce k free-to-play a kolik místní hráči generují na tržbách.

Ale to nestačí. Wargaming není skromný, KongZhong má exkluzivitu na distribuci a navíc má právo na to, aby případně operovala s World of cokoliv v Číně. A běloruští vývojáři už pokukují po dalších zemích Asie, tedy Singapuru, Malajsii, Filipínách a Thajsku. Hm, neměl by se „americký sen“ překřtít na „běloruský sen“?

Nejnovější články