THQ Nordic se rozrůstá o německá RPG od studia Piranha Bytes, chystá se asi Elex 2
zdroj: tisková zpráva

THQ Nordic se rozrůstá o německá RPG od studia Piranha Bytes, chystá se asi Elex 2

22. 5. 2019 17:46 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Už to začíná být ohrané, ale společnost THQ Nordic opět vyrazila na nákupy a vrátila se s dalším středně velkým studiem. Nejnovějším úlovkem je německé Piranha Bytes založené v roce 1997, které o pět let později změnilo vlastníka, kterého má dodnes. THQ Nordic spolu se studiem získává i práva na tři hlavní značky: Gothic, Risen a Elex.

Zatímco v případě akvizice českého studia Warhorse jsme měli přesná čísla, která padla za nákup studia, Piranha Bytes si nepřáli vystavovat svou cenu veřejně. Přesto můžeme pracovat s informací, že za odkup studia padla částka rovná očekávanému výdělku za následující tři roky. Ten by podle všeho měl pramenit z pokračování Elexu, jehož existenci komentuje tisková zpráva slovem: „hádejte“.

Co se zbylých značek týče, tak v jejich případě je moc brzy o čemkoliv mluvit. I tentokrát jde o spojení dvou dávno spolupracujících společností, kdy tituly Piranha Bytes vydávala společnost Koch Media dnes spadající pod THQ Nordic, v případě Elexu se o vydání postarala přímo nová mateřská společnost.

Vydavatelství THQ Nordic má momentálně ve vývoji 80 her, z nichž 50 ještě nebylo oficiálně oznámených. Řadí se mezi ně i nová AAA hra studia 4A Games, které je známé videoherní sérií Metro.

zdroj: Archiv

Šéf studia Michael Rüve a vedoucí herních projektů Björn Pankratz zůstanou na svých pozicích. Piranha Bytes si zachová tvůrčí svobodu a bude nadále dělat to, co umí nejlépe, tedy povedená RPG v otevřených světech.

Jsem zvědavý, jestli i z Elexu udělají další trilogii. Série Gothic a Risen se obě dočkaly tří dílů. Ve skutečnosti vznikl i čtvrtý díl Gothicu pod názvem Arcania: Gothic 4, ale na něm dělalo jiné studio pod vydavatelem JoWooD, který si po rozkmotření s Piranha Bytes ponechal práva na značku Gothic. To bylo také důvodem, proč se další RPG původních tvůrců Gothicu jmenovalo Risen.

Nicméně JoWooD v roce 2011 prodal své assety firmě Nordic Games, přičemž práva na značku Gothic se vrátila k Piranha Bytes. Nordic Games později koupila assety končící firmy THQ a změnila si název na THQ Nordic. S dnešní akvizicí se jí vlastnictví Gothicu už nevyhnulo.

Nejnovější články