THQ Nordic si pořídila tvůrce Darksiders a MotoGP, chystá další Saints Row, Dead Island a TimeSplitters
zdroj: tisková zpráva

THQ Nordic si pořídila tvůrce Darksiders a MotoGP, chystá další Saints Row, Dead Island a TimeSplitters

14. 8. 2019 11:54 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Na chvilku byl od THQ Nordic pokoj, ale to jen proto, že se potají schylovalo k dalším velkým nákupům. Gigant do svého už tak obrovského portfolia přidává další zajímavé kousky a aby nebyl ve struktuře firmy takový binec, hodlá se k 17. září přejmenovat na Embrace Group.

Aby nedošlo k mýlce, ta nejvyšší společnost se momentálně jmenuje THQ Nordic AB, pod kterou spadá Koch Media/Deep Silver, Coffee Stain a THQ Nordic, pod něž spadají další časem pozřená studia. THQ Nordic AB chce být za měsíc označována jako Embrace Group. Stačí, aby to schválila rada.

Ať už se firmě bude říkat jakkoliv, od nynějška jí patří další tři společnosti – Milestone, Gunfire Games a Goodbye Kansas Game Investment.

První z nich znáte díky závodním sériím RIDE, MotoGP, MXGP a Gravel. Gunfire Games mají zase v portfoliu Darksiders III a nadcházející Remnant: From the Ashes (letos oznámená Darksiders Genesis vzniká ve studiu Airship Syndicate). V případě poslední společnosti jde o odkoupení investic do pěti začínajících norských studií.

Kromě zpráv o třech nových akvizicích se z finanční zprávy dozvídáme i kratičké informace o třech známých značkách. THQ Nordic má dobré zprávy pro všechny fanoušky série Saints Row, jelikož Volition pracují na plnohodnotném pokračování, tedy pátém dílu.

O existenci projektu Dead Island 2 už se THQ Nordic zmínila dříve, nyní ale víme, jaké studio na hře dělá. Dambuster Studios možná neznáte názvem, ale znáte jejich bídnou práci – Homefront: The Revolution. Na té původně dělal Crytek UK, po jehož zrušení se všichni vývojáři přestěhovali do Dambusteru, kde ji dokončili. Doufejme, že Dead Island 2 nečeká podobný osud.

Poslední informace se týká série TimeSplitters, o kterou se postaralo studio Free Radical Design, později přejmenované na Crytek UK. THQ Nordic potvrdila, že jeden ze čtveřice zakladatelů Free Radical Design Steve Ellis nyní pomáhá určit směr, kterým by se série měla v budoucnu ubírat.

Možná by nebylo od věci zmínit nedávné akvizice THQ Nordic, čistě pro představu velikosti tohoto vydavatele. Kromě všech výše zmíněných to je například české studio Warhorse (Kingdom Come: Deliverance), Bugbear Entertainment (Wreckfest), Piranha Bytes (Gothic, Risen, Elex), Rainbow Studios (MX vs. ATV), Handy Games (El Hijo), Black Forest Games (Giana Sisters, Destroy All Humans!), Experiment 101 (Biomutant) a další.

Nejnovější články