THQ zavírá studia, hry pro děti a filmové hry už netáhnou
zdroj: tisková zpráva

THQ zavírá studia, hry pro děti a filmové hry už netáhnou

10. 8. 2011 10:36 | Byznys | autor: Jan Vitík |

Kalifornská společnost THQ, pod jejíž křídla patří série jako Saints Row nebo Warhammer 40,000, se rozhodla v rámci restrukturalizace uzavřít dvě celá studia a jeden vývojářský tým. „Měníme naše portfolio, a již se nebudeme zabývat licencovanými značkami pro děti a filmovými hrami na konzole. Také jsme se rozhodli momentálně nepokračovat v dalším vývoji značky MX vs. ATV,“ píše THQ ve své tiskové zprávě a zároveň tím přiznává, že model "vydáme na kost osekanou hru a budeme k ní vydávat obsah v podobě balíčků" v případě značky MX vs. ATV prostě nefungoval.

Nejvíce se popsané změny dotknou Austrálie, odkud jsou obě uzavřená studia. Konkrétně půjde o Blue Tongue Entertainment, kteří mají na kontě de Blob i de Blob 2 pro Wii a právě řadu filmových licencí, jako Polar Express, Jurassic Park: Operation Genesis nebo Starship Troopers: Terran Ascendancy. Končí také THQ Studio Australia sídlící v Brisbane, do jehož portfolia patřily herní adaptace filmu Avatar nebo animáku Megamind.

Posledním na seznamu je americké THQ Studio Phoenix, pod jehož křídla patřila právě značka MX vs. ATV. Ve Phoenixu zůstane pouze tým pro kontrolu kvality. Restrukturalizace bude stát místo asi 200 zaměstnanců s tím, že THQ jim umožní ucházet se o jiné pozice v rámci společnosti. THQ se dle prohlášení chce nyní zaměřit na podporu studií, které pracují na hlavních a nejznámějších značkách.

Patří sem Volition (Saints Row: The Third, inSANE), Relic Entertainment (Company of Heroes, Warhammer 40,000: Space Marine), Vigil Games (Darksiders II, Warhammer 40,000: Dark Millennium Online) a THQ Montreal, které pracuje na nové, doposud neoznámené značce pod vedenímv Patrice Désiletse, bývalého kreativního ředitele Ubisoftu pracujícího na Assassin's Creed. THQ již před měsícem uzavřelo tvůrce střílečky Homefront z Kaos Studios a britské THQ Digital Warrington zaměřené na stahovatelné tituly.

 

Nejnovější články